Wat zijn de beste winkelstraten in Rotterdam? Hieronder volgt een overzicht van bekende en minder bekende Rotterdamse winkelstraten.

Coolsingel
De Coolsingel is de bekendste winkelstraat van Rotterdam. Hier vind je bijvoorbeeld de Bijenkorf, één van de drie grootste vestigingen van de warenhuisketen in Nederland. Boekenliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in het onlangs verbouwde Donner een paar honderd meter verder in zuidelijke richting, de grootste boekhandel van Rotterdam en Nederland. De Coolsingel wordt momenteel uitgebreid onderhanden genomen en getransformeerd tot een aantrekkelijke flaneerpromenade zoals in vroegere tijden.

Beurstraverse (Koopgoot) en het Beursplein
Onder de Coolsingel loopt de bekende Koopgoot die onderdeel uitmaakt van het daarboven gelegen Beursplein. Zowel in de Koopgoot als aan het Beursplein zijn verscheidene ketens gevestigd waaronder Zara, H&M, Weekday, C&A en de Hema.

Hoogstraat
Als je de Koopgoot in oostelijke richting volgt dan kom je uit bij de historische Hoogstraat die voert langs de Markthal en uitmondt in de Binnenrotte waar op zaterdag en dinsdag de grootste markt van Rotterdam wordt gehouden. De Hoogstraat is niet perse de aantrekkelijkste winkelstraat, maar kent wel het nodige winkelaanbod. Daarnaast is de Markthal en het aangrenzende parkje onderweg een inspirerende plek om even uit te blazen onder het genot van een drankje en een hapje. Als je de Hoogstraat helemaal uitloopt dan kom je uit bij de Goudsesingel in de omgeving van het Oostplein.

Nieuwe Binnenweg en Oude Binnenweg
De Nieuwe Binnenweg, een uitgestrekte straat die helemaal doorloopt tot Delfshaven, is gemaakt voor alternatieve shoppers die ook te spreken zullen zijn over de barretjes, lunchadresjes en terrasjes. Op shopgebied kun je hier o.m. platenzaken, speciaalzaken, interieurwinkels, schoenenzaken en originele kledingwinkels verwachten. Voor de Nieuwe Binnenweg in de richting van het centrum zit de vooroorlogse Oude Binnenweg waar ook een paar fijne speciaalzaken zitten verstopt, net als onvervalste bruine kroegen.

Kruiskade
Op de Kruiskade bevindt zich het High End Fashion District Rotterdam, het chicste stukje Rotterdam op winkelgebied. Exclusieve winkels als Oger, Schaap en Citroen (juwelier), Shoebaloo (schoenenwinkel), Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Coccinelle (kindermerkkleding) zijn hier te vinden. Tussen het shoppen door in stijl een drankje doen, kan in Hilton Rotterdam.

West-Kruiskade
Deze Kruiskade, gelegen aan de andere kant van de Doelen, kent weer een heel ander karakter. De West-Kruiskade biedt een multi-cultureel winkelaanbod met verscheidene toko’s, Chinese supermarkten, weave winkels en andere spannende winkels.

Meent
De Meent is een van de exclusieve winkelstraten van Rotterdam. Naast exclusievere kledingzaken kunt kun je in de Meent de nodige leuke cafés en terrassen verwachten. Een perfecte lunchlocatie voor of na het winkelen is het welbekende grand café Dudok. Net als de Kruiskade is De Meent een zijstraat van de Coolsingel maar dan aan de andere kant gelegen.

Oldenbarneveltstraat
Een winkelstraat vergelijkbaar met de Meent: Oldenbarneveltstaat. Je kunt hier modewinkels, kwalitatieve speciaalzaken en een paar beauty winkels verwachten. Gepast lunchen en borrelen kan bij het wijnbarretje l’Ouest.

Pannekoekstraat en Botersloot
Originele winkels en boetiekjes zijn volop te vinden in de Pannekoekstraat en de daarnaast gelegen Botersloot. In deze laatste straat is Very Cherry, een specialist in 1950`s mode, al jaren een begrip. Even uitblazen onder het genot van kwaliteitskoffie kan bij koffiebar Urban Espressobar. Neem voor mooie Rotterdamfoto’s ook zeker een kijkje bij Gallery Urban Photos (Pannekoekstraat 54), terwijl sigarenliefhebbers Van Dalen Cigars (Pannekoekstraat 28a) niet mogen overslaan.

Lijnbaan
De eerste (autovrije) winkelpromenade van Nederland trok in de jaren 50 en 60 wereldwijd veel belangstelling. Hoewel die tijden al even achter ons liggen is het nog steeds een dynamische winkelstraat met een groot winkelaanbod gericht op het grote publiek. De oorspronkelijke warme jaren 50 stijl wordt overigens weer teruggebracht en zal in 2019 geheel voltooid zijn.

Witte de Withstraat
De Witte de Withstaat is de populairste uitgaansstraat van Rotterdam die ook een reputatie geniet als het gaat om artistieke galeries en modewinkels. Tussen het winkelen door is het fijn borrelen of lunchen in de Witte de Withstraat.

Hofbogen
Een van de hipste en alternatieve winkelgebieden van Rotterdam is tegenwoordig de Hofbogen die vanuit het centrum helemaal naar Rotterdam Noord voert. Hier zit een bonte verzameling van kledingwinkels, platenzaken, koffiebarretjes en restaurants.

Zaagmolenkade en Zwaanhals 
Last but not least, de Zaagmolenkade en de Zwaanhals in het Oude Noorden. Deze wijk geldt als een van de meest diverse winkelgebieden van Nederland als het gaat om bijzondere winkeltjes, boetiekjes en kunstgalerieën. In beide straten vind je ook een aantal fijne bistro’s en terrasjes. Je kunt nog dieper het Oude Noorden intrekken richting de minder gepolijste multiculturele Zwart Janstraat en Benthuizerstraat.