Op deze pagina vind je een overzicht van de attracties van Rotterdam naar thema. Van architectuur tot haven en van varen tot kunst en cultuur.

Euromast_uitzicht

Hoogtepunten Rotterdam

Wat zijn de hoogtepunten die bij een bezoek aan Rotterdam niet mogen ontbrekken? Van de populaire Markthal tot de bruisende Witte de Withstraat, we zetten ze voor je op een rijtje.

Markthal Rotterdam

Architectuur Rotterdam

Rotterdam is de architectuurstad van Nederland. Moderne architectuur van internationale architecten, imposante wolkenkrabbers en het verhaal van de wederopbouw maken de stad reuze interessant voor liefhebbers van architectuur.

Fietstour Rotterdam markthal

Rondleidingen Rotterdam

Rotterdam ontdekken met een rondleiding. Tours en rondleidingen in alle soorten en maten: wandelend, fietsend, rijend of varend, bekijk de vele mogelijkheden.

watertaxi slider

Varen in Rotterdam

Gelegen aan de Nieuwe Maas en met de grootste haven van Europa mag varen in Rotterdam niet ontbreken. Varen met de Spido, rondvaarten met een privéschip, riviercruises of gewoon een snelle oversteek met de watertaxi, keuze in overvoed om Rotterdam vanaf het water te beleven.

Haven Rotterdam Maasvlakte

Haven van Rotterdam

Als grootste haven van Europa mag de Rotterdamse haven simpelweg niet ontbreken in Rotterdam. Van de oude stadshavens in het centrum tot de nieuwe havens op de 2e Maasvlakte aan de Noordzee.

Street Art Rotterdam 1

Kunst en Cultuur in Rotterdam

Hoogtepunten van Rotterdam op het gebied van kunst en cultuur? Kom meer te weten over de beste musea, street art en kunstfestivals.