Wat zijn de hoogtepunten van Rotterdam? Wat zijn de best bezochte attracties van Rotterdam? Welke Rotterdamse musea bezoeken? Wat valt er te beleven op het water? We helpen je in deze rubriek op weg met een selectie van het beste van Rotterdam.

Euromast_uitzicht

Hoogtepunten Rotterdam

Hier vind je topattracties die je in ieder geval niet mag missen bij een bezoek aan Rotterdam. Van de gezellige Markthal tot de bruisende Witte de Withstraat.

Markthal Rotterdam

Architectuur Rotterdam

Rotterdam is de architectuurstad van Nederland. Moderne architectuur van internationale architecten, imposante wolkenkrabbers en het verhaal van de wederopbouw maken de stad reuze interessant voor architectuur liefhebbers.

Fietstour Rotterdam markthal

Rondleidingen Rotterdam

Ontdek Rotterdam met boeiende rondleidingen. Verken de stad met een gids, neem een stadswandelingen, fietstour of bustour. Vergaap je aan de grootste haven van Europa met een boottocht.

Watertaxi Rotterdam

Varen in Rotterdam

Rotterdam, gelegen aan de Nieuwe Maas, heeft de grootste haven van Europa. Volop mogelijkheden dus om te varen. Bekijk hier mogelijkheden voor rondvaarten, riviercruises, vaartochten met snelle boten of een snelle oversteek met de watertaxi of de waterbus, het kan allemaal.

Diergaarde Blijdorp oceanium

Attracties met kinderen

Rotterdam is leuk voor kinderen. Van musea met speciale kinderactiviteiten tot leuke eetgelegenheden, kinderboerderijen en speelparken, je vindt het hier.

Street Art Rotterdam 1

Kunst en Cultuur

Wat zijn de interessantste musea in Rotterdam? Rotterdam heeft ook veel gratis toegankelijke kunst en streetart in de openbare ruimte. Hiernaast worden veel kunstfestivals in Rotterdam gehouden. Het kunst en cultuur aanbod vind je hier.