Varen Rotterdam

Varen Rotterdam 2018-01-21T11:01:50+00:00

Vanaf het water is Rotterdam met zijn machtige skyline en wereldberoemde haven nog imposanter. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om van Rotterdam en de grootste haven van Europa op het water te genieten. Van georganiseerde rondvaarten en speciale waterattracties tot zelf varen. Maar ook een oversteek met de watertaxi of de waterbus is al zeer de moeite waard en bovendien handig om je snel te verplaatsen.

Rondvaarten in Rotterdam

Spido_171009_300x168

Rondvaart Rotterdam
Een rondvaart is ideaal om Rotterdam vanaf het water te ontdekken en te ervaren. Er valt genoeg te kiezen waaronder de welbekende Spido.

Tappasboot

Eten en drinken op het water
Ook zeer vermakelijk: brunchen, lunchen, dineren of picknicken op het water. Erg leuk voor kinderen is de Pannenkoekenboot.

Speciale waterattracties 

Splashtours 300

Attracties op het water
Met de bus het water op? Dat kan met Splashtours. De amfibiebus laat je Rotterdam zien, zowel vanaf het land als het water. Wie het zoekt in snelheid kan RIB-experience overwegen. Met zijn supersnelle boten met snelheden tot wel 100 km per uur word je gelanceerd door de Rotterdamse wateren.

Sloep huren Rotterdam

Zelf varen in Rotterdam
Misschien vind je leuk om zelf te varen in Rotterdam? Mogelijkheden genoeg. Zo kun je een sloep, boot of een kano huren en zelf je koers uitzetten op de imponerende Nieuwe Maas. Voor wie de voorkeur geeft aan rustiger vaarwater, gan ook opteren voor ontspannen zeiltochtje op de aangename Kralingse Plas.

Transport over het water in Rotterdam

De Nieuwe Maas stroomt dwars door Rotterdam en de watertaxi of de waterbus kan je snel en aangenaam naar de overkant brengen.

Watertaxi 300x192

Watertaxi
De watertaxi is een snelle en leuke manier om je te laten vervoeren over de Nieuwe Maas. Er zijn maar liefst 50 opstappunten voor de watertaxi verspreid over de twee wateroevers van de Maas en de verscheidene binnenhavens.

Aqualiner katendrecht

Waterbus
Ook de veerdiensten van de Waterbus staan garant voor snel vervoer over het water. Een extra voordeel: je kunt je fiets meenemen. De Waterbus vaart van het centrum naar o.m. Katendrecht en het geïsoleerde Heijplaat, ooit voor arbeiders ontwikkeld als ‘tuindorp’ en inmiddels een leuk uitstapje.

Cruiseschepen in Rotterdam

Elk jaar leggen tientallen cruiseschepen aan in Rotterdam. Bijzonder is dat zij in Rotterdam midden in de stad kunnen aanleggen. De cruiseschepen liggen aan de Cruiseterminal op de Wilhelminapier.

Cruiseschepen Rotterdam 300x225

Cruisekalender
Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de cruiseschepen die dit jaar in Rotterdam aanleggen. Je vindt ze hier.

ss Rotterdam achterdek terras 300

Bezoek cruiseschip ss Rotterdam
Altijd al een cruiseschip willen bezoeken? Dat kan! Beleef het cruisegevoel op de ss Rotterdam van de Holland America Line (HAL). Het cruiseschip is gratis te bezoeken, een aanrader voor een terrasje op een zonnige dag.