Ontdek nog meer van Rotterdam en bezoek de bekende wijken en straten, de karakteristieke singels en vind de beste adresjes voor eten en drinken.

Oude Noorden Zwaanshals

Wijken Rotterdam

Rotterdam is een dynamische wereldstad die een verscheidenheid aan wijken herbergt elk met hun eigen karakter. Hier volgt een selectie van de meest bezienswaardige wijken.

Spoorsingel herfst

Parken en singels Rotterdam

Rotterdam is een groene stad met volop mogelijkheden om te wandelen, te picknicken of te sporten. Hier vind je een mooie selectie van parken, singels en tuinen in Rotterdam.

Koopgoot Beurstraverse Rotterdam

Winkelen

Het leuke van shoppen in Rotterdam is de verscheidenheid aan winkelgebieden verspreid over verschillende stadsdelen. Hier vind je winkelgebieden, de leukste markten, de meest interessante winkelstraten en de beste winkels van Rotterdam.

Diergaarde Blijdorp

Op stap met kinderen in Rotterdam

Samen met de kinderen een leuk dagje uit in Rotterdam? Even de kinderen laten uitrazen, lekker klauteren, klimmen, voetballen, picknicken of dieren aaien? Bezoek dan Rotterdam met de kinderen en laat je verrassen!

Eten, drinken en uitgaan in Rotterdam

Het uitgaansleven van Rotterdam is divers en volop in ontwikkeling met voortdurend nieuwe aanwinsten. We helpen je op weg met een selectie van bekende en minder bekende uitgaansplekken waaronder restaurants, koffiezaakjes, cafés, wijnbars en ijssalons.

Hotel NewYork Restaurant

Sterrenrestaurants

Rotterdam telt acht sterrenrestaurants, drie met twee sterren en vijf met één ster. Bekijk hier de Rotterdamse restaurants met Michelinsterren.

Terrassen Rotterdam

Beste terrassen

Terrassen met de meeste zon of het mooiste uitzicht op de Maas, op het winkelend publiek of op de Rotterdamse skyline? Hier vind je de beste terrassen van Rotterdam?

Hopper Coffee - slider

Koffie drinken

Rotterdam heeft veel in petto voor koffieliefhebbers. Regelmatig wordt een Rotterdamse koffiebar uitgeroepen tot beste koffielokaal van Nederland. Een overzicht van de beste koffiebars en espressobars in Rotterdam.