Kom op deze pagina meer te weten over het kunst- en cultuuraanbod van Rotterdam. De beste musea, street art, kunstfestivals en meer.

Museums in Rotterdam

Rotterdam kent een gevarieerd museumaanbod. Bekijk de bekendste en interessantste Rotterdamse musea.

Fotomuseum Rotterdam

Nederlands Fotomuseum

Gevestigd in het fotogenieke Las Palmas op de Wilhelminapier bedient het Nederlandse Fotomuseum fotoliefhebbers met een rijk geschakeerd tentoonstellingsprogramma.

Depot-Museum Boijmans

Depot Boijmans 

Sinds november 2021 is het Depot van Museum Boijmans geopend. Het eerste kunstdepot ter wereld toegankelijk voor publiek met collectie van 151.000 kunststukken.

Havenmuseum Rotterdam 300x225

Maritiem Museum

De winnaar van de Museumprijs 2018 toont op een originele wijze de maritieme wereld voor jong en oud. Ook is er een gratis buitengedeelte met historische schepen en oude havenkranen.

Het Nieuwe Instituut 300x225

Het Nieuwe Instituut

Gericht op architectuur, design en e-cultuur houdt Het Nieuwe Instituut zich bezig met het bewaren en toegankelijk maken van archieven en collecties van Nederlandse architecten en stedenbouwkundigen en het beheer van Huis Sonneveld.

Openbare kunst in Rotterdam

Standbeeld Sylvette Pablo Picasso

Kunst in de openbare ruimte

Voor kunst hoef je niet per se naar een museum in Rotterdam te gaan. Een groot aantal kunstwerken staat gewoon buiten en is voor iedereen gratis toegankelijk. Bekijk een selectie van prominente kunstwerken in de openbare ruimte die je bij een bezoek aan Rotterdam gezien moet hebben.

Street Art Rotterdam 1

Kunst en street art Rotterdam tour

Op het gebied van kunst in de openbare ruimte en street art timmert Rotterdam de laatste jaren flink aan de weg. Met een kunst en street art rondleiding van 2 uur krijg je het beste zien waaronder aansprekende kunstwerken van Picasso, Willem de Kooning, Lastpak & Friends (winnaar Dutch Steet Art Award) en de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout.