Museumwoning Sonneveld

Huis Sonneveld is één van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het huis werd begin jaren dertig van de vorige eeuw ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nelle Fabriek en het Feyenoordstadion. Na een intensieve periode van restauratie en herinrichting is het Huis Sonneveld sinds maart 2001 als museumwoning toegankelijk voor publiek.

In Huis Sonneveld kun je de voor die tijd zeer innovatieve woonsituatie bekijken en zelf ervaren hoe het in 1933 was om in zo’n hypermodern huis te wonen. Met de gratis audioguide word je tijdens de rondgang door het huis geïnformeerd over de geschiedenis, de bewoners, de architectuur en het unieke interieur van het huis.

De vrijstaande woning in de Jongkindstraat werd gebouwd in opdracht van Albertus Sonneveld, één van de drie directeuren van de Van Nelle Fabriek die er met zijn gezin ging wonen. Een bijzonder detail is dat Brinkman en Van der Vlugt niet alleen het huis maar ook het volledige interieur ontwierp. Voor de inrichting werden meubels van de meubelontwerper Gispen en stoffen van de firma Metz &  Co gebruikt. 

Entree

Met het entreebewijs van het nabijgelegen Het Nieuwe Instituut kan tevens Huis Sonneveld bezocht worden.

Voltarief € 14,00
Jongeren tot 18 jaar gratis
CJP/studente € 7,00
Rotterdam Welcome Card € 6,50
Museumkaart en Rotterdampas gratis


Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur
24 en 26 december december en Oudjaarsdag van 11:00 uur tot 16:00 uur
maandagen, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag gesloten


Bezoekersinformatie

Huis Sonneveld,
Jongkindstraat 12
tel.: 0031 (0)10 440 1200

[mappress mapid=”39″]