Het leuke van shoppen in Rotterdam is de verscheidenheid aan winkelgebieden verspreid over verschillende stadsdelen. Ook qua shoppen is Rotterdam volop in beweging. Internationale ketens trekken naar Rotterdam en momenteel worden verschillende winkelzones onderhanden genomen. Hieronder vind je een overzicht van bekende en minder bekende winkelgebieden, de leukste markten, de meest interessante winkelstraten en de beste winkels van Rotterdam.

Koopgoot Beurstraverse Rotterdam

Winkelgebieden

Rotterdam telt verscheidene winkelgebieden. Van het centrum met de Coolsingel, Lijnbaan en Koopgoot tot kleine speciaalzaken in het Oude Noorden, en van het grootste winkelcentrum in Prins Alexander tot avontuurlijk shoppen in Rotterdam West.

Oude Noorden Zwaanshals

Winkelstraten

Iedereen kent de Coolsingel en de Koopgoot, maar zou het niet aardig zijn als je ook de andere winkelstraten leert kennen. Wij hebben een aantal bekende en minder bekende straten op een rijtje gezet.

Donner boekwinkel

Beste winkels

Hier vind je een ‘best of selection’ van winkels in Rotterdam. Bijzondere winkels in alle soorten en maten die je bezocht moet hebben in Rotterdam.

Markthal-rotterdam-impr 1

Markten

De Markthal is beroemd binnen en buiten Nederland. Maar wist je ook dat op 14 locaties in Rotterdam buitenmarkten worden gehouden waaronder een aantal van de grootste markten van Nederland? Ontdek zelf de markten in Rotterdam!