Rotterdam telt 14 markten waarvan de markt op de Binnenrotte en de markt op het Afrikaanderplein tot de grootste markten van Nederland behoren. Maar ook een aantal kleinere Rotterdamse markten zijn het bezoeken waard. Hieronder hebben we een fijne selectie gemaakt van marken in Rotterdam.

Wekelijkse buitenmarkten in Rotterdam

markt rotterdam

Markt Binnenrotte
In Rotterdam wordt de centrummarkt gehouden op de Binnenrotte, een uitgestrekte open ruimte naast de Markthal die een flink stuk in noordelijke richting doorloopt. Met een lengte van 2,5 kilometer en 465 marktkramen is er een zeer ruim aanbod met zowel etenswaren als non food. Zaterdag en dinsdag.

Markt Afrikaanderplein fruitkraam

Markt Afrikaanderplein
Een ware multiculturele markt met een groot aanbod fruit, groente, vis en specerijen afkomstig uit alle delen van de wereld. Daarnaast de nodige kramen met kleding en muziek. Gevestigd in de Afrikaanderbuurt in Rotterdam-Zuid. Zaterdag en woensdag.

biologische-markt-rotterdam-eendrachtsplein

Biologische Markt
Kleine biologische markt op het Eendrachtsplein met producten van topkwaliteit. Je kunt hier o.m. terecht voor groenten, fruit, kaas, zuivel, vers vlees en brood.

oogstmarkt-rotterdam

Rotterdamse Oogstmarkt
Charmante lokale boerenmarkt waar boodschappen, ‘picknicken’ en mensen ontmoeten met elkaar worden gecombineerd. Goed om te weten, elke eerste en derde week van de maand is er een grote markt. Zaterdag.

Overdekte markten in Rotterdam

Markthal-rotterdam-impr 2

Markthal Rotterdam
De Markthal wordt gedomineerd door circa 100 eetzaakjes en 15 food gerelateerde speciaalzaken. Elke dag open.

Fenix Food Factory markt

Fenix Food Factory
Deze foodhal in een oud havenpakhuis is van een goed bewaard geheim op Katendrecht snel uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie. De havenambiance zorgt voor een bijzondere sfeer. Dinsdag t/m zondag.

Evenementenmarkten in Rotterdam

Swan Market Rotterdam

Swan Market
Een lifestyle markt die maandelijks op wisselende locaties wordt gehouden. Vintage, mode, kunst, gezellige kraampjes met eten en drinken en muziek.