Markten in Rotterdam

Markten in Rotterdam 2018-01-15T15:26:28+00:00

Rotterdam telt 14 markten waarvan de markt op de Binnenrotte en de markt op het Afrikaanderplein tot de grootste markten van Nederland behoren. Maar ook een aantal kleinere Rotterdamse markten zijn het bezoeken waard. Hieronder hebben we een fijne selectie gemaakt van marken in Rotterdam.

Wekelijkse buitenmarkten in Rotterdam

markt rotterdam

Markt Binnenrotte
In Rotterdam wordt de centrummarkt gehouden op de Binnenrotte, een uitgestrekte open ruimte dat eindigt bij Blaak. Met een lengte van 2,5 kilometer en 465 marktkramen is er een zeer ruim aanbod van zowel etenswaren als niet-etenswaren.

Markt Afrikaanderplein fruitkraam

Markt Afrikaanderplein
De markt in de multiculturele Afrikaanderbuurt biedt een groot aanbod fruit, groente, vis en specerijen afkomstig uit alle delen van de wereld. Daarnaast vind je er ook de nodige kleding- en muziekkramen.

Biologische markt Rotterdam

Biologische markt
Kleine markt op het Eendrachtsplein met biologische producten van topkwaliteit. Het assortiment bestaat uit groenten en fruit, kaas en zuivel, vers vlees, en brood.

Maandelijkse markten in Rotterdam

oogstmarkt-noordplein

Rotterdamse Oogstmarkt
De Rotterdamse Oogstmarkt wordt elke eerste en derde zaterdag van de maand gehouden op het Noordplein in Rotterdam. Boodschappen, ‘picknicken’ en mensen ontmoeten worden hier gecombineerd.

Overdekte markten in Rotterdam

Markthal-rotterdam-impr 2

Markthal Rotterdam
De Markthal Rotterdam is de grootste overdekte markthal van Nederland. In de spectaculaire markthal zijn 100 permanente- en losse vers units en 15 food gerelateerde speciaalzaken gevestigd.

Fenix Food Factory markt

Fenix Food Factory
Deze foodhal in een oud havenpakhuis is van een goed bewaard geheim op Katendrecht uitgegroeid tot een populaire attractie.

Marche 010

Marché 010
Een nieuwe overdekte markt met 32 kramen en horeca in ZOHO tegenover de Hofbogen in Rotterdam Noord. In september 2017 opende de mini-market haar deuren voor het publiek.

Evenementenmarkten in Rotterdam

Swan Market Rotterdam

Swan Market
Een lifestyle markt die maandelijks wordt gehouden op wisselende locaties. Met gezellige kraampjes, eten en drinken en muziek.