Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam 2018-07-22T11:42:26+00:00

De spectaculaire Markthal Rotterdam is de grootste toeristische trekpleister van Rotterdam en de eerste markthal van Nederland. De 39 meter hoge Markthal herbergt appartementen, een grote versmarkt, horeca, foodwinkels, een supermarkt en een ondergrondse parkeerplaats. Dit is allemaal onder één dak gebracht, nergens anders ter wereld zo is gedaan. Het ontwerp van de Markthal, een waar architectonisch huzarenstukje in de vorm van een hoefijzervormige boog, is van het architectenbureau MVRDV.

Food, Food en Food

De Markthal maakt uit eten gaan in Rotterdam nog leuker dan het al was. Rondom de levendige marktvloer en op de eerste verdieping liggen tal van bijzondere restaurantjes die een verscheidenheid aan keukens vertegenwoordigen. Onder de marktvloer ligt een grote Albert Heijn supermarkt en de grootste parkeergarage van Rotterdam met een capaciteit van 1.200 parkeerplaatsen.

Op de marktvloer zijn 100 permanente versunits ondergebracht en ook een aantal losse units. Op de onderste verdiepingen bevinden zich nog eens 15 food gerelateerde speciaalzaken.

Kunstwerk binnengevel

De gehele binnengevel van de Markthal Rotterdam beslaat een fotografische 3D-afbeelding met een scala aan etenswaren die in de Markthal over de toonbank gaan. Het gaat om een hedendaagse variant op de stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst. De oppervlakte van de binnengevel is 11.000 m² (twee voetbalvelden groot) en bestaat uit 4.000 panelen van 1,5 bij 1,5 meter. Niet zonder reden wordt het enorme kunstwerk dan ook de Rotterdamse Sixtijnse Kapel genoemd.

Historische grond

De Markthal staat op historische grond dicht bij de plek waar Rotterdam ooit ontstaan is. En dat maakt dat er bij de bouw interessante opgravingen gedaan waarvan een deel in de kelder van de Markthal bekeken kan worden. Bekijk onderstaand filmpje voor meer historische achtergronden.

Rondleiding Markthal

In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids de Markthal, het nieuwe icoon van Rotterdam. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen. Verder bezoeken we de directe omgeving rondom de Markthal. U kunt veel interessante achtergrondinformatie verwachten over de Markthal, zoals uitleg over het ontwerp, de constructie en informatie over de opgravingen die gedaan zijn op de historische plek van de Markthal. Bekijk hier de Markthal Rondleiding.

Openingstijden Markthal Rotterdam

De Markthal Rotterdam is van ’s ochtends tot ’s avonds geopend, zeven dagen in de week.

Marktkramen
– maandag t/m donderdag & zaterdag 10.00 tot 20.00 uur
– vrijdag 10.00 tot 21.00 uur
– zondag 12.00 tot 18.00 uur

Horecagelegenheden
– hanteren eigen openingstijden.

Locatie Markthal Rotterdam

De Markthal ligt aan de Binnenrotte bij Station Blaak en tegenover de Centrale Bibliotheek. Op de uitgestrekte Binnenrotte worden op zaterdag en dinsdag de buitenmarkt gehouden, met 465 kramen één van de grootste markten van Nederland.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Markthal 51.920291, 4.487100 Markthal