Welke topattracties mag je bij een bezoek aan Rotterdam zeker niet missen? We hebben de hoogtepunten van Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Markthal Rotterdam avondfoto

Bezoek de Markthal
De Markthal is dé toeristentrekpleister van Rotterdam, jaarlijks goed voor 7 miljoen bezoekers. In de spectaculaire, overdekte markthal zijn appartementen, een grote versmarkt, horeca, food winkels en een supermarkt onder één dak gebracht – nergens anders ter wereld zo gedaan.

Lokaal Hofbogen 300x225

Slenter langs de Hofbogen 
Aan de bogen van de oude spoorlijn liggen de leuke zaakjes voor het oprapen. Denk dan aan betere restaurantjes, bierpubs, koffiebarretjes en originele winkeltjes. Mis evenmin de Luchtsingel in dit gebied die naar het oude station Hofplein en het Oude Noorden voert.

Hotel New York Rotterdam

High tea in Hotel New York
Zonder twijfel het beroemdste grand café van Nederland. Beleef het trans-atlantische reisgevoel in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Geniet binnen van een high tea of vergaap je buiten op het royale terras van van het weidse uitzicht over het water en de Rotterdamse skyline. Niet te missen.

Euromast uitzicht 300x225

Rotterdam vanaf de Euromast
De 185 meter hoge uitzichttoren – nog steeds de hoogste toren van Nederland – biedt een fantastisch uitzicht op Rotterdam. Het ultieme uitzicht op de stad en zijn wereldhaven.

Watertaxi 300x192

Rotterdam vanaf het water
Met de indrukwekkende skyline en de grootste haven van Europa valt er genoeg te beleven op het Rotterdamse water. Van een rondvaart op de Spido tot een snel ritje met de watertaxi, Rotterdam vanaf het water kan op verschillende manieren beleefd worden.

Slider Erasmusbrug de Rotterdam avond

Ontdek de Rotterdamse architectuur
Rotterdam is één van spannendste Europese steden op architectuurgebied en bij een bezoek aan Rotterdam mag architectuur natuurlijk niet ontbreken. Dompel je onder in de Rotterdamse architectuur met een architectuur wandeltour of fietstour en leer meer over de wederopbouwarchitectuur en tal van andere originele architectonische schatten.

Terras Witte de Withstraat

Eten en drinken in de Witte de Withstraat
De Witte de Withstraat is de populairste en hipste uitgaansstraat van Rotterdam bezaaid met kunstgalerieën, gezellige kroegjes, intieme restaurants en sfeervolle terrassen. De Witte de Withstraat is ook het sfeervolle decor van een aantal levendige festivals.

ss Rotterdam achterdek terras 300

Bezoek het cruiseschip ss Rotterdam
Proef de luxe en grandeur van een cruiseschip aan boord van het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd, het voormalige vlaggeschip van de Holland Amerika Lijn. Neem een tour op de ss Rotterdam of geniet  van een hapje of drankje op het zonovergoten achterdek.

De Rotterdam terras

Megawolkenkrabber De Rotterdam
De niet meer weg te denken nieuwe architectuuricoon van Rem Koolhaas: De Rotterdam. Neem een drankje in de hotelbar op de zevende verdieping en geniet van het weidse uitzicht op de Erasmusbrug en de dynamiek van de grote havenstad Rotterdam.

Het Park joggen

Relaxen in de groene stadsparken
Even uitblazen kan in tal van Rotterdamse prachtparken! Bezoek in ieder geval Het Park dat centraal gelegen is in de omgeving van de Euromast en het Scheepvaartkwartier. Mis evenmin het fraaie Kralingse Bos dat oostelijk is gelegen in Kralingen en jaarlijks zo’n 3 miljoen mensen ontvangt.

Kubuswoningen 600x450

Kubuswoningen
Nog steeds een grote toeristentrekker die dagelijks stromen internationale bezoekers trekt: de Kubuswoningen. Het was de Nederlandse architect Piet Blom die de Kubuswoningen in de jaren 80 ontwierp. In de omgeving van Station Blaak en de Markthal.

Fenix Food Factory terras dbvr

Fenix Food Factory
Nog niet zo lang geleden een goed bewaard geheim op Katendrecht, maar inmiddels een begrip binnen en buiten Rotterdam: de Fenix Food Factory. De charme zit hem in de pakhuis achtige omgeving buiten op het terras buiten (met een magistraal uitzicht) en de laagdrempelige food sfeer binnen.

Oude Noorden Zwaanshals

Bezoek het Oude Noorden
Zoek je een nog niet overlopen, onvervalste Rotterdamse wijk? Bezoek dan het gemêleerde Oude Noorden met zijn leuke winkels, eetzaakjes, kunstgalerieën, fraaie singels en pleinen waar veel bekende Rotterdammers hun wortels hebben. Voor een totale onderdompeling boek je de Stadswandeling Oude Noorden en Hofbogen. Op 10-15 minuten lopen van Centraal Station.