Welke topattracties mag je bij een bezoek aan Rotterdam zeker niet missen? We zetten de Rotterdamse hoogtepunten voor je op een rijtje.

Markthal Rotterdam avondfoto

Bezoek de Markthal

De Markthal is dé toeristentrekpleister van Rotterdam, jaarlijks goed voor 7 miljoen bezoekers. In de spectaculaire, overdekte markthal zijn appartementen, een grote versmarkt, horeca, food winkels en een supermarkt onder één dak gebracht – nergens anders ter wereld zo gedaan.

Depot-Museum Boijmans

Depot Boijmans – de nieuwe eyecatcher

Het Depot van museum Boijmans van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het nieuwe icoon van architecten MVRSV is te bezoeken. Het staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark.

Wilhelminapier Hotel New York

High tea in Hotel New York

Zonder twijfel het beroemdste grand café van Nederland. Beleef het trans-atlantische reisgevoel in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Geniet binnen van een high tea of vergaap je buiten op het royale terras van van het weidse uitzicht over het water en de Rotterdamse skyline. Niet te missen.

Euromast_uitzicht

Rotterdam vanaf de Euromast

De 185 meter hoge uitzichttoren – nog steeds de hoogste toren van Nederland – biedt een fantastisch uitzicht op Rotterdam. Het ultieme uitzicht op de stad en zijn wereldhaven.

Spido rondvaart

Rotterdam vanaf het water

Met de indrukwekkende skyline en de grootste haven van Europa valt er genoeg te beleven op het Rotterdamse water. Van een rondvaart op de Spido tot een snel ritje met de watertaxi, Rotterdam vanaf het water kan op verschillende manieren beleefd worden.

Witte de Withstraat Rotterdam

Eten en drinken in de Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat is de populairste en hipste uitgaansstraat van Rotterdam bezaaid met kunstgalerieën, gezellige kroegjes, intieme restaurants en sfeervolle terrassen. De Witte de Withstraat is ook het sfeervolle decor van een aantal levendige festivals.

Slider Herfst Rotterdam Park

Relaxen in de groene stadsparken

Even uitblazen kan in tal van Rotterdamse prachtparken! Bezoek in ieder geval Het Park dat centraal gelegen is in de omgeving van de Euromast en het Scheepvaartkwartier. Mis evenmin het fraaie Kralingse Bos dat oostelijk is gelegen in Kralingen en jaarlijks zo’n 3 miljoen mensen ontvangt.

Haven Rotterdam Maasvlakte

Ontdek de Rotterdamse haven

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Van de oude getransformeerde havens in het centrum tot de nieuw aangelegde 2e Maasvlakte.

terras ss rotterdam

Bezoek het cruiseschip ss Rotterdam

Proef de luxe en grandeur van een cruiseschip aan boord van het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd, het voormalige vlaggeschip van de Holland Amerika Lijn. Neem een tour op de ss Rotterdam of geniet  van een hapje of drankje op het zonovergoten achterdek.

Kubuswoningen 600x450

Kubuswoningen

Nog steeds een grote toeristentrekker die dagelijks stromen internationale bezoekers trekt: de Kubuswoningen. Het was de Nederlandse architect Piet Blom die de Kubuswoningen in de jaren 80 ontwierp. In de omgeving van Station Blaak en de Markthal.

Van Nellefabriek Rotterdam slider_800

Van Nellefabriek

Ontdek hét industriële topmonument van Nederland.  Met het verkrijgen van de UNESCO Werelderfgoed status in 2014 is de Van Nellefabriek niet te missen voor liefhebbers van architectuur, design, kunst, geschiedenis en industrieel erfgoed. Een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Delfshaven

Historisch Delfshaven

Delfshaven kent een geschiedenis die ruim 600 jaar teruggaat. Dit pittoreske stadsdeel is in de 15e eeuw door Delft gesticht vanwege strategische redenen om toegang tot de Maas te krijgen. Bezoek deze verrassend oude wijk in het overwegend moderne Rotterdam.