Welke bezienswaardige plekken en activiteiten mag je in Rotterdam niet missen? We zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje.

Markthal Rotterdam avondfoto

Eten en drinken in de Markthal

Jaarlijks goed voor 7 miljoen bezoekers is de Markthal dé toeristentrekpleister van Rotterdam. In de overdekte markthal zijn appartementen, een versmarkt, horeca, food winkels en een supermarkt onder één dak gebracht en dat is nergens anders zo gedaan.

Depot-Museum Boijmans

Cultuur en architectuur in het Depot

Het Depot van Museum Boijmans van Beuningen is het kunstdepot ter wereld waar publiek naar binnen kan. Het nieuwe Rotterdamse icoon van de architecten van MVRSV is sinds november 2021 te bezoeken. Je vindt het Depot in het culturele Museumpark.

Wilhelminapier Hotel New York

High tea in Hotel New York

Zonder twijfel het beroemdste grand café van Nederland. Beleef het trans-atlantische reisgevoel in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Geniet binnen van een high tea of vergaap je buiten op het royale terras van het weidse uitzicht op het water en de Rotterdamse skyline. Niet te missen.

Euromast_uitzicht

Rotterdam vanaf de Euromast

Met 185 meter is de Euromast nog steeds de hoogste uitzichttoren van Nederland. Verwacht een fantastisch uitzicht op Rotterdam en weide omgeving. Het ultieme uitzicht op Rotterdam en zijn wereldhaven.

watertaxi slider

Met de Watertaxi vliegend over de Maas

De watertaxi is alom aanwezig in Rotterdam. Uniek om Rotterdam en zijn skyline vanaf het water te beleven. Maar ook heel praktisch om je snel te verplaatsen in Rotterdam.

Witte de Withstraat Rotterdam

Uitgaan in de Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat is de populairste en hipste uitgaansstraat van Rotterdam. Bezaaid met kunstgalerieën, gezellige kroegjes, intieme restaurants en sfeervolle terrassen.

Slider Herfst Rotterdam Park

Relaxen in de groene stadsparken

Even uitblazen kan in verschillende Rotterdamse prachtparken. Bezoek in ieder geval Het Park dat centraal gelegen is in de omgeving van de Euromast en het Scheepvaartkwartier. Het fraaie Kralingse Bos dat oostelijk is gelegen in Kralingen is een andere topper.

Haven Rotterdam Maasvlakte

Rotterdamse haven ontdekken

De Haven van Rotterdam kan niet ontbreken bij een bezoek aan de Maasstad. Van een bezoek aan de Oude Haven in hartje centrum tot aan de nieuw aangelegde 2e Maasvlakte aan de Noordzee. De Port of Rotterdam kan op heel wat manieren beleefd worden!

CRT ss Rotterdam terras 800

Bezoek het cruiseschip ss Rotterdam

Proef de luxe en grandeur van een cruiseschip aan boord van het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Genieten van een hapje of drankje op het zonovergoten achterdek van het voormalige vlaggeschip van de Holland Amerika Lijn is een waar genoegen.

CRT Kubuswoningen Rotterdam 2

Kubuswoningen

Nog steeds razend populair bij bezoekers uit heel de wereld: Kubuswoningen. Het was de Nederlandse architect Piet Blom die de Kubuswoningen in de jaren 80 ontwierp. In de omgeving van Station Blaak en goed te combineren met de Markthal en de Oude Haven.

Van Nellefabriek Rotterdam slider_800

Bezoek Unesco Werelderfgoed Van Nelle Fabriek

Ontdek hét industriële topmonument van Nederland! Met het verkrijgen van de UNESCO Werelderfgoed status in 2014 is de Van Nelle Fabriek een must voor liefhebbers van architectuur, design, kunst, geschiedenis en industrieel erfgoed. Een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Delfshaven

Historisch Delfshaven

Wie denkt dat Rotterdam alleen maar nieuw is moet maar eens een kijkje nemen in Delfshaven! Historisch Delfshaven waar Piet Hein en Kees van Dongen werden geboren vormt een mooi contrast met het overwegend moderne Rotterdam. Een stoombiertje laat zich goed smaken bij brouwerij De Pelgrim.