Hotel New York

Beleef het trans-Atlantische gevoel in grand café Hotel NewYork, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Hotel New York is een formidabele plek voor een hapje of drankje binnen of om te genieten van het weidse uitzicht over de Nieuwe Maas vanaf het ruime terras buiten.

Eten en drinken in Hotel New York

In het grote informele restaurant van Hotel New York kan uitgebreid gegeten of juist eenvoudig getafeld worden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Visliefhebbers zullen de oesterbar waarderen. De uitgebreide high tea wordt dagelijks tussen 15:00 en 18:00 uur geserveerd.

Het grote terras van Hotel New York is schitterend gelegen aan de Nieuwe Maas. Voor het levendige terras dat tot beste terrassen van Rotterdam behoort, bevindt zich een groot grasveld met ligstoelen waar het met een drankje fijn relaxen is.

Historisch gebouw Holland-Amerika lijn

Hotel New York is gevestigd in het statige, voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn op de Wilhelminapier. In vroegere tijden vertrokken hier vele Europeanen op zoek naar een beter leven om armoede en geloofsvervolging te ontvluchten. Deze landverhuizers gingen massaal aan boord in Rotterdam en arriveerden in New York in het beloofde land Amerika. Het nog steeds imposante hoofdkantoor dat inmiddels wordt omringd door wolkenkrabbers werd in 1883 in Jugendstil stijl gebouwd.

Bezoekersinformatie

Adres

Koninginnenhoofd 1
3072 AD Rotterdam

Bereikbaarheid en parkeren

  • Naast Hotel New York bevindt zich een parkeerplaats.
  • Aan het begin van de Wilhelminapier bevindt zich metrostation Wilhelminaplein.
  • Hotel New York is bereikbaar met de watertaxi.

Rondleiding

Bezoek Hotel New York als onderdeel van de rondleiding Kop van Zuid & Katendrecht.