Beleef het trans-Atlantische gevoel in Hotel New York

Beleef het trans-Atlantische gevoel in grand café Hotel NewYork, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Hotel New York is een formidabele plek voor een hapje of drankje binnen of om te genieten van het weidse uitzicht over de Nieuwe Maas vanaf het ruime terras buiten.

Eten en drinken in Hotel New York

Dineren en High Tea in Hotel New York

In het grote informele restaurant van Hotel New York kan uitgebreid gegeten of juist eenvoudig getafeld worden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Visliefhebbers zullen de oesterbar waarderen. De uitgebreide high tea wordt dagelijks tussen 15:00 en 18:00 uur geserveerd.

Grote Terras van Hotel New York

Het grote terras van Hotel New York is schitterend gelegen aan de Nieuwe Maas. Voor het drukbezochte levendige terras bevindt zich een groot grasveld met ligstoelen waar het met een drankje fijn relaxen is. Het terras behoort zonder twijfel tot de beste terrassen van Rotterdam.

Capaciteit: ca. 200 plaatsen
Zon: gehele dag tot zonsondergang
Kinderen: zeer geschikt

Historisch gebouw Holland-Amerika Lijn

Hotel New York is gevestigd in het statige, voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn op de Wilhelminapier. In vroegere tijden vertrokken hier vele Europeanen op zoek naar een beter leven om armoede en geloofsvervolging te ontvluchten. Deze landverhuizers gingen massaal aan boord in Rotterdam en arriveerden in New York in het beloofde land Amerika. Het nog steeds imposante hoofdkantoor dat inmiddels wordt omringd door wolkenkrabbers werd in 1883 in Jugendstil stijl gebouwd.

Met de watertaxi naar Hotel New York

De leukste manier om naar Hotel New York te gaan is met de watertaxi, een ware attractie. Vaar met de kleine, klassieke Hotel New York bootjes of ga juiste voor de supersnelle watertaxi.

Hotel New York
Koninginnehoofd 1
3072 AD Rotterdam

Entree: gratis
Openingstijden: dagelijks geopend van 07:00 uur tot 01:00 uur
Website
Email: info@hotelnwyork.nl

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hotel New York 51.904351, 4.484985 Hotel New York