Een terrasje pakken? Rotterdam kent een groot en gevarieerd aanbod terrassen! Maar welk terrassen hebben de meeste zon of het mooiste uitzicht op de Maas, op het winkelend publiek of op de Rotterdamse skyline? Wat zijn de populairste en hipste terrassen? Hieronder vind je een overzicht van de beste terrassen van Rotterdam met ook minder bekende pareltjes.

Populaire terrassen Rotterdam

Terrassen Oude Haven
Rond de historische Oude Haven liggen verscheidene restaurants en (eet)cafés met grote terrassen. Mooi uitzicht op de oude havens en populair onder zowel Rotterdammers als toeristen.

Terrassen Binnenrotte
Op zonnige dagen is de uitgestrekte Binnenrotte een aantrekkelijk gebied om neer te strijken. Op de hoek van de Binnenrotte en de Meent vinden we het grote terras van Café van Zanten dat bij zonnige dagen tot aan de nok gevuld is.

Terrassen Stadhuisplein
Een terras in hartje Rotterdam? Dan zou je naar het Stadhuisplein aan de Coolsingel kunnen gaan. Hier zijn verschillende populaire uitgaansplekken met levendige terrassen te vinden.

Terrassen Schouwburgplein
Direct aan het moderne Schouwburgplein liggen diverse eetcafés met grote terrassen. Handig voor bezoekers van de bioscoop, het theater en de schouwburg die aan het plein liggen.

Terrassen Witte de Withstraat
De hippe culturele uitgaansstraat Witte de Withstraat kent veel stoepterrassen waar het ook ’s avonds op mooie dagen zeer druk is. Dit maakt het tot één van de leukste en sfeervolste terrasstraten van Rotterdam.

Terras Café-Restaurant Prachtig
Het terras van Prachtig is prachtig gelegen aan de voet van de Erasmusbrug. Met een subliem uitzicht over De Maas won het in 2012 de prijs voor ‘Beste terras van Rotterdam’.

Terrassen centrum Rotterdam

Terras Thoms
Café Thoms in het Timmerhuis aan de Meent was winnaar van de AD Terrassentrofee 2016. Een fijn terras aan de sfeervolle Meent op een steenworp afstand van de Coolsingel en het Stadhuis.

Terras Bokaal
Ook een winnaar van de AD Terrassentrofee (2015). Biercafé Bokaal kent een groot en sfeervol terras aan de Nieuwe Markt.

gustorotterdam

Terras Gusto
Sympathiek terrasje aan de Schiedamse Vest in de omgeving van de Witte Withstraat. Mooie bijkomstigheid zijn de Italiaanse hapjes, wijntjes én ijsjes.

Terras Laurenskerk
Zijn we hier in middeleeuws Rotterdam? Dat zou je bij dit terras van Proeflokaal De Swarte Leeuw kunnen zeggen uitkijkend op de Laurenskerk en Erasmus.

Alohabar terras

Terras Alohabar
Op de plek van het buitenbad van het voormalige zwemparadijs Tropicana zit tijdelijk Alohabar gevestigd. Een bijzondere en relaxte setting pal aan de Maas.

Terrassen met het mooiste uitzicht in Rotterdam

Terras Hotel New York
Groots terras van het iconische Hotel New York op de Wilhelminapier. Vanaf het terras kijk je uit op de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

Terras NHOW De Rotterdam
Vanaf dit 30 meter hoge terras wacht je een spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Terras maakt deel uit van de bar van het NH Hotel in het gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas.

terras ss rotterdam

Terras Cruiseschip Rotterdam
Beleef het cruisegevoel op het grote terras op het achterdek van het Cruiseschip Rotterdam. Het restaurant, de bar en het terras zijn gratis toegankelijk.

Terrassen in de parken van Rotterdam

Terras De Tuin aan de Kralingse Plas
Het terras van ‘De Tuin’ aan de Kralingse Plas is al jaren een grote hit. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over de Kralingse Plas én de skyline van Rotterdam.

Parqiet het Park Rotterdam

Terras Parqiet
In 2016 is het monumentale, voormalige koetshuis brasserie Parqiet geopend. Het sfeervolle terras van dit elegante parkhuis kijkt uit op Het Park bij de Euromast.

terras-vroesenpaviljoen

Terras Paviljoen Vroesenpark
Een heerlijk horecapaviljoen met ruim terras uitkijkend op de groene weiden van het Vroesenpark in Blijdorp. Hapjes en drankjes prima voor elkaar.

Terras Restaurant De Schone Lei
Groot en zonovergoten terras. Vanaf het terras van De Schone Lei heb je een fijn uitzicht over de Kralingse Plas en de skyline van Rotterdam.

dudok-het-park-rotterdam

Dudok in het Park
De befaamde appeltaart van Dudok kun nu ook in Het Park gegeten worden. Het terras behorend bij een monumentaal pand kijkt uit op een prachtige tuin.

Terras Het Nieuwe Instituut
Het grote terras van het Nieuwe Instituut ligt aan het Museumpark. Met een plek in de Nederlandse terrassen top 100 is dit een aanrader, ook voor kinderen.