Beste terrassen van Rotterdam

Beste terrassen van Rotterdam 2017-03-29T13:34:57+00:00

Een terrasje pakken? Rotterdam kent een groot en gevarieerd aanbod terrassen! Maar welk terrassen hebben de meeste zon of het mooiste uitzicht op de Maas, op het winkelend publiek of op de Rotterdamse skyline? Wat zijn de populairste en hipste terrassen? Hieronder vind je een overzicht van de beste terrassen van Rotterdam met ook minder bekende pareltjes.

Populaire terrassen in Rotterdam

Terrassen Oude Haven
Rond de historische Oude Haven liggen tientallen restaurants en (eet)cafés met grote terrassen. Mooi uitzicht en populair onder zowel Rotterdammers als toeristen.

Terrassen Binnenrotte
Op zonnige dagen is de Binnenrotte een aantrekkelijke gebied om neer te strijken op een van de grote terrassen. De Binnenrotte is verder ook een fijne flaneerstrook die begint bij de Meent en eindigt bij de Markthal en Station Blaak.

Terrassen Stadhuisplein
Een terras in hartje Rotterdam? Dan zou je naar het Stadhuisplein aan de Coolsingel kunnen gaan. Hier zijn verschillende populaire uitgaansplekken met levendige terrassen te vinden.

Schouwburgplein
Direct aan het moderne Schouwburgplein liggen diverse eetcafés met grote terrassen. Handig voor bezoekers van de bioscoop, het theater en de schouwburg die aan het plein liggen.

Witte de Withstraat
De hippe culturele uitgaansstraat Witte de Withstraat kent veel stoepterrassen waar het ook ’s avonds op mooie dagen zeer druk is. Dit maakt het tot één van de leukste en sfeervolste terrasstraten van Rotterdam.

Café-restaurant Prachtig
Het terras van Prachtig is schitterend gelegen aan de voet van de Erasmusbrug. Met een subliem uitzicht over De Maas won het in 2012 de prijs voor ‘Beste terras van Rotterdam’.

Thoms
Café Thoms in het Timmerhuis aan de Meent is de kersverse winnaar van de AD Terrassentrofee 2016.

Bokaal
Ook een winnaar van de AD Terrassentrofee (2015). Biercafé Bokaal heeft een groot terras aan de Nieuwe Markt.

gustorotterdam

Gusto
Sympathiek terras aan de Schiedamse Vest. Mooie bijkomstigheid zijn de Italiaanse hapjes, wijntjes én ijsjes.

Terrassen met het mooiste uitzicht

Maaskant Hotel New York
Groot populair terras. Vanaf het terras van Hotel New York op de Wilhelminapier heb je een weids uitzicht op de Nieuwe Maas.

NHOW De Rotterdam
Vanaf dit 30 meter hoge terras wacht je een spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Terras maakt deel uit van de bar van het NH Hotel in het gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas.

Terras Engels

The Suicide Club 
Mooi groot terras bovenop het Groothandelsgebouw naast het Centraal Station. Rooftopbar, restaurant en club met een schitterend uitzicht over de stad.

Unieke terrassen in Rotterdam

Restaurant De Schone Lei
Groot zonnig terras. Vanaf het terras van De Schonelei heb je een fijn uitzicht over de Kralingse Plas en de skyline van Rotterdam.

terras ss rotterdam

Cruiseschip Rotterdam
Beleef het cruisegevoel op het grote terras op het achterdek van het Cruiseschip Rotterdam. Het restaurant, de bar en het terras zijn gratis toegankelijk.

Het Nieuwe Instituut
Het grote terras van het Nieuwe Instituut ligt aan het Museumpark. Met een plek in de Nederlandse terrassen top 100 is dit een aanrader, ook voor kinderen.

Hippe terrassen in Rotterdam

Biergarten terras

Biergarten
Jong en hip Rotterdam gaat naar Biergarten. Een afgeladen terras met bier, BBQ, muziek en zon. Van ’s middags tot ’s avonds laat open. Meestal zeer druk.

Fenixfood factory terras rotterdam

Fenix Food Factory
Het weergaloze terras van de Fenix Food Factory aan de waterzijde op Katendrecht kijkt uit op de Maas en de Wilhelminapier. Binnen in de overdekte hal kan van alles gekocht worden wat zich goed laten smaken op het terras.

Alohabar terras

Terras Alohabar
Op de plek van het buitenbad van het voormalige zwemparadijs is tijdelijk de Alohabar gevestigd. Een mooi groot terras op een bijzondere lokatie.

Terrassen in de parken van Rotterdam

De Tuin – Kralingse Plas
Het terras van ‘De Tuin’ aan de Kralingse Plas is al jaren een grote hit. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over de Kralingse Plas én de skyline van Rotterdam.

Parqiet het Park Rotterdam

Parqiet
In 2016 is het monumentale, voormalige koetshuis brasserie Parqiet geopend. Dit elegante parkhuis heeft een sfeervol terras dat uitkijkt op Het Park.

Vroesenpark paviljoen

Paviljoen Vroesenpark
Een bescheiden horecapaviljoen met een vrij ruim terras midden in het Vroesenpark in Blijdorp. Een relaxte plek om wat te drinken of te eten tussen de Blijdorpers.