Restaurant De Schone Lei

Restaurant De Schone Lei ligt aan de Kralingse Plas aan de rand van het Kralingse Bos. In Rotterdam zijn maar weinig restaurants te vinden met een beter uitzicht dan de Schone Lei. Zowel vanaf het grote terras als vanuit de brasserie kijk je over het water uit op de skyline van de stad.

Lunch of diner?

Restaurant De Schone Lei heeft een grote lunch- en dinerkaart met klassieke eetcafé gerechten met een aantal Aziatische invloeden. Na een goede wandeling in het Kralingse Bos is dit de beste plek om weer op krachten te komen. Door het vele glas in het restaurant kun je ook binnen optimaal genieten van het uitzicht.

Terras met uniek uitzicht

De locatie aan de noordzijde van de Kralingse Plas geeft het terras van de Schone Lei een magistraal uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het terras ligt op het zuiden waardoor bijna de hele dag de zon op het terras staat. De capaciteit van het terras is circa 100 stoelen.

Meer terrassen in Rotterdam

Foto’s De Schone Lei

[slickr-flickr tag=”deschonelei”]

Historisch gebouw De Schone Lei

Het pand waarin de Schone lei is gevestigd, is het Minang Kabeauhuis dat rond 1900 gebouwd is voor de wereldtentoonstelling in Parijs volgens de traditionele bouwstijl van een bevolkingsgroep op Sumatra. Na deze wereldtentoonstelling is het pand zorgvuldig gedemonteerd en in Nederland weer opgebouwd waar het zowel in Den haag als in Rijswijk heeft gestaan. Sinds 1985 staat het aan de Kralingse Plas.

Openingstijden

De Schone Lei is van april tot en met september zeven dagen per week geopend en van oktober t/m maart van dinsdag tot en met zondag.

Maandag t/m vrijdag: vanaf 12:00 uur
Zaterdag en zondag: vanaf 11:00 uur

Bereikbaarheid

De Schone Lei is zeer goed bereikbaar met de auto. Achter het restaurant bevindt zich een groot, gratis parkeerterrein.

Bezoekersinformatie

Contactgegevens

Adres: Plaszoom 500, Rotterdam
Telefoon: 010 212 1555
Website: Restaurant de Schone Lei

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Restaurant De Schone Lei 51.938775, 4.524579 Restaurant De Schone Lei