Beste restaurants Rotterdam

Beste restaurants Rotterdam 2018-02-09T12:29:16+00:00

Wat zijn de leukste en beste restaurants in Rotterdam? Hieronder vind je een selectie met verschillende keukens en prijsklassen.

O’Pazzo
Mariniersweg 90
Op dit moment het populairste Italiaanse restaurant van Rotterdam. Het restaurant kent twee gedeeltes: een chic restaurantgedeelte en een langdrempelig pizzagedeelte. Aan de bar of op het terras is het fijn borrelen.

Bazar
Witte de Withstraat 16
Dit wereldeethuis is al jaren een succes. Op de kaart staan betaalbare exotische gerechten en hapjes. Op het volgepakte terras is het prettig toeven op zwoele zomerdagen. Bazar, op de hoek van de Witte de Withstraat, herbergt ook een hotel geheel in stijl met het exotische restaurant.

Las Palmas
Wilhelminakade 330
Een groot visrestaurant dat bestaat uit een restaurantgedeelte en een bouillabaissebar. Las Palmas ligt op de Wilhelminakade op een steenworpafstand van Hotel New York. Voor de fans: je kunt hier zowel eigenaar Herman den Blijker als ‘meneer Reimers’ tegen het lijf lopen.

Yama
Eendrachtsweg 31A
Er kunnen in Yama maar 20 mensen eten, maar de Japanse gerechten die ze serveren worden zonder uitzondering zeer goed ontvangen.

In Den Rustwat
Honingerdijk 96
Dit stijlvolle restaurant onderscheidt zich al gelijk met zijn locatie: IDRW is gevestigd in een voormalige herberg uit 1597, naast de fraaie Trompenburgtuinen. De Franse keuken vormt de basis met als huisspecialiteit vis, schaal- en schelpdieren. Zowel à la carte als menu.

De Matroos en het Meisje
Delistraat 52
Een restaurant aan de Delistraat die het verleden van Katendrecht doet voortleven. Het is hier eten wat de pot schaft. Geen straf, want de kapitein en de matrozen laten zich graag inspireren.

Sansan
Hang 33
Een vrij nieuwe Chinese speler in Rotterdam met een niet alledaagse Chinese kaart, of zoals ze zelf zeggen: ‘de heetste Chinees van Nederland’.

Zeezout
Westerkade 11
Al jaren een gerenommeerd visrestaurant dat wordt geleid door Patrick ’t Hart die eerder in De Engel werkte met Herman den Blijker. Elegante setting en fraaie locatie aan de Maas.

Ter Marsch
Witte de Withstraat 70
Gemaakt voor vleeseters en liefhebbers van betere hamburgers. Best bijzonder: deze zaak in de Witte de Withstraat heeft een 24-uursvergunning.

destino_rotterdam

Destino
Zaagmolenkade 37/38
Het beste Spaanse restaurant van Rotterdam. Originele gerechten met bijna Spaanse prijzen.

littlev_rotterdam

Little V
Grotekerkplein  109
Sfeervol en groot Vietnamees restaurant. Ook geschikt voor een Aziatische lunch.

de_ballentent

De Ballentent
Parkkade 1
De naam dekt de lading: hier worden gehaktballen zonder opsmuk geserveerd, net als lekkere saté.