Wat zijn de leukste en beste restaurants in Rotterdam? Lastig te beantwoorden natuurlijk, maar hieronder vind je een aardige selectie met verschillende keukens en prijsklassen met voor ieder wel wat wils.

Umami by Han
Binnenrotte 140
Een modern Chinees fusion restaurant dat uitstekende beoordelingen ontvangt. Gelegen midden in het stadshart van Rotterdam aan de Binnenrotte.

Bazar
Witte de Withstraat 16
Bazar, al jaren een succesnummer, serveert exotische gerechten. Naast het restaurant herbergt Bazar tevens een werelds hotel wat ook over het populaire terras gezegd kan worden.

Vineum
Eendrachtsweg 23
Een fijn restaurant die in het bijzonder wijnliefhebbers achterover doet slaan. Perfecte match tussen gerechten en wijnen. Uitgeroepen tot beste wijnzaak in het middensegment.

O’Pazzo
Mariniersweg 90
Een populair Italiaans restaurant met twee gedeeltes: een restaurantgedeelte en een langdrempelig pizzagedeelte. Aan de bar of op het terras is het fijn borrelen.

Tosca
1e Pijnackerstraat 120b
Een verborgen pareltje in het Oude Noorden waar nog veel meer fijne bistro’s zijn te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden is de keuken hier Italiaans/mediteraans.

Mood
Wilhelminakade 330
Mood, voorheen Las Palmas van Herman den Blijker, bevindt zich op de Wilhelminakade op een steenworpafstand van Hotel New York. De keuken is divers en kosmopolitisch met een Chinese twist.

Yama
Eendrachtsweg 31A
Er kunnen in Yama maar 20 mensen eten, maar de Japanse gerechten die ze serveren worden zonder uitzondering zeer goed ontvangen.

In Den Rustwat
Honingerdijk 96
Gevestigd in een voormalige herberg uit 1597 naast de fraaie Trompenburgtuinen. De Franse keuken vormt de basis van IDRW met als huisspecialiteit vis, schaal- en schelpdieren. Zowel à la carte als menu.

De Matroos en het Meisje
Delistraat 52
Een restaurant aan de Delistraat die het verleden van Katendrecht doet voortleven. Het is hier eten wat de pot schaft. Geen straf, want de kapitein en de matrozen laten zich graag inspireren.

Sansan
Hang 33
Een vrij nieuwe Chinese speler in Rotterdam met een niet alledaagse Chinese kaart, of zoals ze zelf zeggen: ‘de heetste Chinees van Nederland’.

Zeezout
Westerkade 11
Al jaren een gerenommeerd visrestaurant dat wordt geleid door Patrick ’t Hart die eerder in De Engel werkte met Herman den Blijker. Elegante setting en fraaie locatie aan de Maas.

Ter Marsch
Witte de Withstraat 70
Gemaakt voor vleeseters en liefhebbers van betere hamburgers. Best bijzonder: deze zaak in de Witte de Withstraat heeft een 24-uursvergunning.

destino_rotterdam

Destino
Zaagmolenkade 37/38
Het beste Spaanse restaurant van Rotterdam. Originele gerechten met bijna Spaanse prijzen.

littlev_rotterdam

Little V
Grotekerkplein  109
Sfeervol en groot Vietnamees restaurant. Ook geschikt voor een Aziatische lunch.

de_ballentent

De Ballentent
Parkkade 1
De naam dekt de lading: hier worden gehaktballen zonder opsmuk geserveerd, net als lekkere saté.