Vanaf het water is Rotterdam met zijn machtige skyline en wereldberoemde haven nog imposanter. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om op het water van Rotterdam en de grootste haven van Europa te genieten. Van georganiseerde rondvaarten en speciale waterattracties tot zelf varen in je eigen sloep. Maar ook een oversteek met de watertaxi of de waterbus is al zeer de moeite waard en bovendien handig om je snel te verplaatsen in Rotterdam.

Rondvaarten in Rotterdam

Spido_171009_300x168

Rondvaart Rotterdam
Een rondvaart is ideaal om Rotterdam vanaf het water te beleven. Met afstand de bekendste optie voor een rondvaart over de machtige Nieuwe Maas is de Spido.

Tappasboot

Eten en drinken op het water
Brunchen, lunchen, dineren of picknicken op het water, het is allemaal mogelijk. Een aanrader voor kinderen is de Pannenkoekenboot.

Speciale waterattracties in Rotterdam

Splashtours 300

Attracties op het water
Met de bus het water op? Dat kan met de amfibiebus van Splashtours. Wie het zoekt in snelheid kan RIB-experience overwegen. Met supersnelle boten (tot wel 100 km per uur) word je gelanceerd door de Rotterdamse wateren. Of overweeg een gecombineerde wandeling en rondvaart met je eigen stadsgids.

Sloep huren Rotterdam

Zelf varen in Rotterdam
Misschien vind je het veel leuker om zelf te varen in Rotterdam? Dan zou je een sloep kunnen huren en je eigen koers uitzetten op de Rotterdamse wateren. Wie de voorkeur geeft aan rustiger vaarwater, zou het kunnen zoeken in een ontspannen zeiltochtje op de aangename Kralingse Plas.

Transport over het water in Rotterdam

De Nieuwe Maas stroomt dwars door Rotterdam en dat maakt vervoer over water erg leuk en bovendien efficiënt. Bij uitstek geschikt zijn de watertaxi en de waterbus waarvan de laatste je ook buiten Rotterdam kan brengen waaronder de toeristische trekpleisters Kinderdijk en Dordrecht.

Watertaxi 300x192

Watertaxi
De watertaxi is een snelle en leuke manier om je te laten vervoeren over de Nieuwe Maas. Er zijn maar liefst 50 opstappunten voor de watertaxi verspreid over de twee wateroevers van de Maas en de verscheidene binnenhavens.

Aqualiner katendrecht

Waterbus
Ook de veerdiensten van de Waterbus staan garant voor snel vervoer over het water. Een extra voordeel is dat je je eigen fiets kunt meenemen. De Waterbus vaart van het centrum naar o.m. Katendrecht en het geïsoleerde Heijplaat, ooit voor arbeiders ontwikkeld als ‘tuindorp’ en inmiddels een leuk uitstapje.

Cruiseschepen in Rotterdam

Jaarlijks bezoeken tientallen cruiseschepen Rotterdam en het worden er elk jaar meer! Bijzonder aan Rotterdam is dat zij midden in de stad kunnen aanmeren bij de Cruiseterminal op de Wilhelminapier.

Cruiseschepen Rotterdam 300x225

Cruisekalender
Wil je weten welke cruiseschepen Rotterdam bezoeken, inclusief de aankomst- en vertrektijden? Klik dan verder.

ss Rotterdam achterdek terras 300

Bezoek cruiseschip ss Rotterdam
Altijd al een cruiseschip willen bezoeken? Dat kan in Rotterdam! Beleef het cruisegevoel op de beroemde ss Rotterdam van de Holland America Line (HAL). Het cruiseschip is gratis te bezoeken en een terrasje pakken op het dek is bij mooi weer een regelrechte aanrader.