Vanaf het water is Rotterdam met zijn machtige skyline en wereldberoemde haven nog imposanter. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om op het water van Rotterdam en de grootste haven van Europa te genieten. Van georganiseerde rondvaarten en speciale waterattracties tot zelf varen in je eigen sloep. Maar ook een oversteek met de watertaxi of de waterbus is al zeer de moeite waard en bovendien handig om je snel te verplaatsen in Rotterdam. Liefhebbers kunnen ook cruiseschepen spotten.

Rondvaarten in Rotterdam

Een rondvaart is ideaal om Rotterdam en de grootste haven vanaf het water te beleven. Laat de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers.

Spido

Spido havenrondvaart

In de havenrondvaart van rederij Spido zie je in 75 minuten de indrukwekkende skyline van Rotterdam en een aantal havens rond het Centrum. Ideaal voor de individuele reiziger die in korte tijd Rotterdam van af het water wil zien.

Meer info: rederij Spido

Haven Rotterdam Maasvlakte

2e Maasvlakte rondvaart

Ga mee aan boord en laat je in 60 minuten meevoeren langs nieuwe kades en containerterminals op Maasvlakte 2, de nieuwste uitbreiding van de haven. Ervaar zelf hoe groot de containerschepen zijn. Dichterbij het modernste havengebied in actie kun je niet komen. Ideaal van de individuele reiziger.

Meer info: website aanbieder

Rondvaart Rotterdam

Privé rondvaart

De rondvaart op een privéschip met een privégids is de aantrekkelijkste manier om Rotterdam en haar grootse haven te verkennen. De privérondvaarten zijn in tijden variabel. Ideaal voor groepen van 10 tot 120 mensen zoals bedrijfsuitjes, feestjes en familie uitjes.

Meer info: privé rondvaart

Tappasboot

Pannenkoekenboot

Leuk gezinsuitje. Vaar 75 minuten mee op de Nieuwe Maas waar je een prachtig uitzicht hebt over de imposante skyline van Rotterdam en tijdens de vaart kun je zo veel pannenkoeken eten als je op kunt!

Meer info: Pannenkoekenboot

Speciale water attracties in Rotterdam

Splashtours 300

Splashtours

In de tour van 60 minuten met deze amfibiebus zie je tijdens de stadsrit het centrum Rotterdam. Dan komt de ‘splash’: de duik in de Maas waarna de bus als boot verder door het water vaart langs de spectaculaire skyline van de stad!

Meer info: splashtours

Rib Experience

RIB-experience

Wie het zoekt in snelheid kan RIB-experience overwegen. Met supersnelle boten (tot wel 100 km per uur) word je gelanceerd door de Rotterdamse wateren.

Meer info: rib-experience

Sloep huren Rotterdam

Zelf varen in Rotterdam

Zelf te varen in Rotterdam? Dan zou je een sloep kunnen huren en je eigen koers uitzetten op de Rotterdamse wateren.

Transport over het water in Rotterdam

De Nieuwe Maas stroomt dwars door Rotterdam en dat maakt vervoer over water erg leuk en bovendien efficiënt. Bij uitstek geschikt zijn de watertaxi en de waterbus waarvan de laatste je ook buiten Rotterdam kan brengen waaronder de toeristische trekpleisters Kinderdijk en Dordrecht.

Watertaxi 300x192

Watertaxi

De watertaxi is een snelle en leuke manier om je te laten vervoeren over de Nieuwe Maas. Er zijn maar liefst 50 opstappunten voor de watertaxi verspreid over de twee wateroevers van de Maas en de verscheidene binnenhavens.

Meer info: watertaxi rotterdam

Aqualiner katendrecht

Waterbus

Ook de veerdiensten van de Waterbus staan garant voor snel vervoer over het water. Een extra voordeel is dat je je eigen fiets kunt meenemen. De Waterbus vaart van het centrum naar o.m. Katendrecht en het geïsoleerde Heijplaat, ooit voor arbeiders ontwikkeld als ’tuindorp’ en inmiddels een leuk uitstapje.

Meer info: waterbus rotterdam