Vanaf het water is Rotterdam met zijn machtige skyline en wereldberoemde haven nog imposanter. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om op het water van Rotterdam en de grootste haven van Europa te genieten. Van georganiseerde rondvaarten en speciale waterattracties tot zelf varen in je eigen sloep. Maar ook een oversteek met de watertaxi of de waterbus is al zeer de moeite waard en bovendien handig om je snel te verplaatsen in Rotterdam.

Rondvaarten in Rotterdam

Een rondvaart is ideaal om Rotterdam vanaf het water te beleven. Met afstand de bekendste optie voor een rondvaart over de machtige Nieuwe Maas is de Spido.

Spido

Spido

Haven Rotterdam Maasvlakte

2e Maasvlakte

Tappasboot

Privé rondvaart

Rondvaarten
in Rotterdam

Speciale waterattracties in Rotterdam

Splashtours 300

Splashtours

Met de bus het water op? Dat kan met de amfibiebus van Splashtours. Wie het zoekt in snelheid kan RIB-experience overwegen. Met supersnelle boten (tot wel 100 km per uur) word je gelanceerd door de Rotterdamse wateren.

Rib Experience

RIB-experience

Wie het zoekt in snelheid kan RIB-experience overwegen. Met supersnelle boten (tot wel 100 km per uur) word je gelanceerd door de Rotterdamse wateren.

Sloep huren Rotterdam

Zelf varen in Rotterdam

Zelf te varen in Rotterdam? Dan zou je een sloep kunnen huren en je eigen koers uitzetten op de Rotterdamse wateren.

Transport over het water in Rotterdam

De Nieuwe Maas stroomt dwars door Rotterdam en dat maakt vervoer over water erg leuk en bovendien efficiënt. Bij uitstek geschikt zijn de watertaxi en de waterbus waarvan de laatste je ook buiten Rotterdam kan brengen waaronder de toeristische trekpleisters Kinderdijk en Dordrecht.

Watertaxi 300x192

Watertaxi

De watertaxi is een snelle en leuke manier om je te laten vervoeren over de Nieuwe Maas. Er zijn maar liefst 50 opstappunten voor de watertaxi verspreid over de twee wateroevers van de Maas en de verscheidene binnenhavens.

Aqualiner katendrecht

Waterbus

Ook de veerdiensten van de Waterbus staan garant voor snel vervoer over het water. Een extra voordeel is dat je je eigen fiets kunt meenemen. De Waterbus vaart van het centrum naar o.m. Katendrecht en het geïsoleerde Heijplaat, ooit voor arbeiders ontwikkeld als ’tuindorp’ en inmiddels een leuk uitstapje.