Architectuur Rotterdam

Architectuur Rotterdam 2017-08-02T23:22:42+00:00

Rotterdam is dé architectuurstad van Nederland. Tot de kenmerkende Rotterdamse architectuur behoren moderne architectuur en hoogbouw, net als functionalisme en wederopbouwarchitectuur. Naast moderne architectuur telt Rotterdam ook een aantal verrassende vooroorlogse architectonische bezienswaardigheden.

markthal-avond

Moderne architectuur
De nummer één architectuurstad van Nederland biedt een verscheidenheid aan bouwstijlen. Iedereen kent de Kubuswoningen en de Erasmusbrug maar gelukkig blijft Rotterdam continu in beweging waarvan De Rotterdam, het Centraal Station, het Timmerhuis en de Markthal getuigen. 

Hoogbouw Rotterdam 610x300

Hoogbouw
Rotterdam biedt het imposantste aanbod hoogbouw van Nederland. Zo herbergt Rotterdam het hoogste gebouw van Nederland en telt de havenstad 15 wolkenkrabbers van boven de 100 meter. Lees meer over de hoogste gebouwen van Rotterdam.

Delfshaven voorhaven

Historische gebouwen
Ondanks het bombardement van 1940 heeft Rotterdam een verrassend aanbod historische plekken in petto. Ontdek historisch Delfshaven, de vooroorlogse elegante kantoren en panden in het Scheepvaartkwartier of bestijg het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa.

Rondleidingen Rotterdam

Architectuur rondleidingen
Wil je je helemaal wil onderdompelen in de Rotterdamse architectuur? Ga dan voor een stadswandeling of een fietstour onder begeleiding van een ervaren architectuurgids.

Laurenskerk uitzicht 610x300

De beste uitzichten over Rotterdam
Wat is het mooiste uitzicht over de skyline van Rotterdam? Wat zijn de beste plekken om foto’s te maken van Rotterdam? De mooiste uitzichten vind je hier.