Rotterdam is dé architectuurstad van Nederland. Tot de kenmerkende Rotterdamse architectuur behoren moderne architectuur en hoogbouw, net als functionalisme en wederopbouwarchitectuur. Naast moderne architectuur telt Rotterdam ook een aantal verrassende vooroorlogse architectonische bezienswaardigheden.

markthal-avond

Moderne architectuur Rotterdam
De nummer één architectuurstad van Nederland biedt een verscheidenheid aan bouwstijlen. Iedereen kent de Kubuswoningen en de Erasmusbrug maar gelukkig blijft Rotterdam continu in beweging waarvan De Rotterdam, het Centraal Station, het Timmerhuis en de Markthal getuigen. 

Hoogbouw Rotterdam 610x300

Hoogbouw Rotterdam
Rotterdam biedt het imposantste aanbod hoogbouw van Nederland. Zo herbergt Rotterdam het hoogste gebouw van Nederland en telt de havenstad 15 wolkenkrabbers van boven de 100 meter. Lees meer over de hoogste gebouwen van Rotterdam.

Delfshaven voorhaven

Historische gebouwen in Rotterdam
Ondanks het bombardement van 1940 heeft Rotterdam een verrassend aanbod historische plekken in petto. Ontdek historisch Delfshaven, de vooroorlogse elegante kantoren en panden in het Scheepvaartkwartier of bestijg het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa.

Rondleidingen Rotterdam

Architectuur Rondleidingen Rotterdam
Voor wie zich helemaal wil onderdompelen in de Rotterdamse architectuur gaat voor een stadswandeling of een fietstour onder begeleiding van een ervaren architectuurgids. Leer over de karakteristieke wederopbouwarchitectuur en moderne architectuur van Rotterdam.

Laurenskerk uitzicht 610x300

De beste uitzichten in Rotterdam
Wat is het mooiste uitzicht om te genieten van de skyline van Rotterdam? Wat zijn de beste plekken om foto’s te maken van Rotterdam? We hebben de mooiste uitzichten in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.