Kunsthal

De Kunsthal Rotterdam was in 1992 de eerste Kunsthal van Nederland. In plaats van een vaste collectie worden op jaarbasis tientallen exposities georganiseerd. Met meerdere exposities is een bezoek aan de Kunsthal altijd weer een gevarieerd avontuur die voert door verschillende kunststromen en plekken wereldwijd.

Het gebouw Kunsthal

De Kunsthal is ontworpen door Rem Koolhaas (één van zijn eerste ontwerpen) en Fumi Hoshino van architectenbureau OMA. Eén van de meest besproken gebouwen van de jaren negentig die Rem Koolhaas op de kaart heeft gezet. Geroemd worden om. de opvallende plaatsing van de ingang, de ligging en de vernieuwende materialen. Het compacte tentoonstellingsgebouw van 3300 vierkante biedt onderdak aan o.m. drie grote zalen, een fotogalerij, een designgalerij, boekwinkel en een VIP-room.

Eten en drinken in de Kunsthal

In de Kunsthal bevindt zich een café-restaurant en een aantrekkelijk terras. Tijdens Museumnacht transformeert de Kunsthal tot een bruisende en inspirerende uitgaansplek.

Bezoekersinformatie

Adres

Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam

Openingstijden en entree

dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur

€ 16,50 voor volwassenen

Bereikbaarheid en parkeren

Op 20 minuten lopen van Rotterdam CS.

Tram 8 (richting Spangen) halte Kievitslaan of Vasteland, 1 minuut lopen; tram 7 (richting Willemsplein) halte Westplein, 4 minuten lopen.
Metrostations Eendrachtsplein of Leuvehaven, 7 minuten lopen.

U kunt parkeren in de parkeergarage van het Museumpark. De ingang van de parkeergarage ligt aan de andere zijde van het Museumpark,

Rondleiding

De Kunsthal als onderdeel van een stadswandeling in Rotterdam? Dat kan bijvoorbeeld met een architectuurwandeling op maat.