Rotterdam Centraal Station

Met dagelijks 110.000 bezoekers is Rotterdam Centraal Station niet alleen hét vervoersknooppunt van de stad, maar vormt het ook een magistrale entree tot de binnenstad. Het vernieuwde Rotterdam Centraal Station liet even op zich laten wachten (gebouwd tussen 2004-2014) maar het resultaat mag er zijn! In 2022 werd Rotterdam Centraal gekozen tot het beste grote station van Nederland.

Architectuur

Blikvanger is het hoge schuine dak dat vanaf verschillende punten in de stad opduikt en imponeert. De grootte en de hoogte van de hal zorgen voor veel ruimte en licht wat het geheel binnen een prettige en veilige uitstraling geeft. De hal, met een enorme glazenpui, kijkt uit op het centrum wat zorgt voor een zeer fraaie stadsentree. Via de rode loper loop je soepeltjes de binnenstad van Rotterdam in. Het ontwerp van Rotterdam Centraal Station is tot stand gekomen door samenwerking van de architectenbureaus Benthem Crouwel, Meijer en Van Schooten en West8.

Voorzieningen Centraal Station Rotterdam

In Rotterdam Centraal zijn verscheidene voorzieningen. Binnen zitten winkels als AH en Hema en zaakjes als Starbucks en La Place. Aan het grote stationsplein zit ook een grote ondergrondse fietsenstalling met ruimte voor 5000 fietsen.

Bezoekersinformatie

Locatie

Stationsplein

Bereikbaarheid en parkeren

Het Centraal Station Rotterdam is vanuit heel Nederland en internationale bestemmingen goed bereikbaar.

Parkeergarage Lijnbaan is een van de mogelijkheden om te parkeren in de omgeving van Centraal Station Rotterdam.

Rondleiding

Bezoek Rotterdam Centraal Station als onderdeel van wandeltour door het centrum van Rotterdam.