De Grote Kerk of Sint-Laurenskerk, in de volksmond eenvoudig Laurenskerk genoemd, is van oudsher de ‘hoofdkerk’ van Rotterdam. Gebouwd tussen 1449 en 1525 is de laatgotische Laurenskerk het enige middeleeuwse gebouw in het centrum van Rotterdam.

De Laurenskerk herbergt verschillende bezienswaardigheden. Er is een permanente tentoonstelling, genaamd ‘een monument vol verhalen’.  Verder zijn er  twee praalgraven van de zeehelden Witte de With en Egbert Kortenaer. Ook is er een carillon met klokken uit de 17e eeuw. De Laurenskerk heeft vier kerkorgels. Met 7600 pijpen is het hoofdorgel de grootste van Nederland en behoort het tot de grotere mechanische orgels ter wereld.

Entree en Rondleiding Laurenskerk

Een bezoek aan de Laurenskerk is in veel opzichten een wandeling door de geschiedenis. Zowel geschiedenis als kunst en muziek kan ervaren worden in de rijke historie van dit monument. De kosten voor een gids zijn € 5,- per persoon (inclusief de toegangsprijs) voor groepen vanaf 15 personen.

Volwassenen / jeugd €2,00
Kinderen t/m 12 jaar gratis


Torenbeklimming Laurenskerk

Vanaf april 4 april 2012 vinden er weer torenbeklimmingen plaats met een gids.  Enthousiaste gidsen vertellen het verhaal van Laurenskerk en je ziet in de toren o.a. het oude carillon uit de 17e eeuw. De beklimming eindigt boven op de Laurenstoren dat een formidabel uitzicht biedt over Rotterdam.

Entree Torenbeklimming (vaste tijden)
€ 5,00 (volwassenen)
€ 3,50 (t/m 18 jaar)

[slickr-flickr tag=”laurenskerk-torenklim” type=”slideshow” size=”small” bottom = “-20”]

 

 

Openingstijden Laurenskerk (check website voor laatste update)

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: van 11:00 uur tot 17:00 uur
Zondag alleen kerkdiensten

 

Meer informatie

Adres: Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam
Tel: 0031 10 4131494
Website: Laurenskerk

[mappress mapid=”13″]