De Grote- of Sint Laurenskerk

De Grote Kerk of Sint-Laurenskerk, in de volksmond eenvoudig Laurenskerk genoemd, is van oudsher de ‘hoofdkerk’ van Rotterdam. Gebouwd tussen 1449 en 1525 is de laatgotische Laurenskerk het enige middeleeuwse gebouw in het centrum van Rotterdam.

De Laurenskerk herbergt verschillende bezienswaardigheden. Er is een permanente tentoonstelling, genaamd ‘een monument vol verhalen’.  Verder zijn er  twee praalgraven van de zeehelden Witte de With en Egbert Kortenaer. Ook is er een carillon met klokken uit de 17e eeuw. De Laurenskerk heeft vier kerkorgels. Met 7600 pijpen is het hoofdorgel de grootste van Nederland en behoort het tot de grotere mechanische orgels ter wereld.

Entree Laurenskerk

Een bezoek aan de Laurenskerk is in veel opzichten een wandeling door de geschiedenis. Zowel geschiedenis als kunst en muziek kan ervaren worden in de rijke historie van dit monument. De kosten voor een gids zijn € 5,- per persoon (inclusief de toegangsprijs) voor groepen vanaf 15 personen.

Laurenskerk toren beklimmen

De toren van de Laurenskerk is te beklimmen onder begeleiding van een gids.  Enthousiaste gidsen vertellen het verhaal van Laurenskerk en je ziet in de toren o.a. het oude carillon uit de 17e eeuw. De beklimming eindigt boven op de Laurenstoren dat een formidabel uitzicht biedt over Rotterdam.

Meer informatie

Grotekerkplein 27
3011 GC Rotterdam
Tel: 0031 10 4131494
Website: Laurenskerk