Erasmusbrug

Sinds de oplevering in 1996 is de Erasmusbrug het beeldmerk van Rotterdam geworden. De iconische brug over de rivier Nieuwe Maas verbindt het centrum van Rotterdam met de nieuwe wijk Kop van Zuid. De Erasmusbrug is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel van UN Studio. De brug geldt als de meest gefotografeerde plek van Rotterdam.

De Zwaan

De 802 meter lange tuibrug heeft een 139 meter hoge geknikte stalen pyloon waaraan de brug de bijnaam ‘De Zwaan’ dankt. De brug kostte 166 miljoen euro die de investering meer dan waard bleek te zijn. Vanaf het voetpad of het fietspad van de brug kun je genieten van het weidse uitzicht over het water van de Nieuwe Maas en de imposante skyline van Rotterdam.

Spido en Prachtig

Als we onder de Erasmusbrug lopen in westelijke richting dan vinden we het Willemsplein het kantoor en de standplaats voor de Spido rondvaartboten. Onder de Erasmusbrug aan de centrumzijde bevindt zich Bar-Restaurant Prachtig. Met een groot terras dat uitkijkt op de rivier en de Rotterdamse skyline is dit een populaire plek om wat te eten en te drinken, bij voorkeur op het grote terras. Ook bij slecht weer vanachter de grote glazenpui mag het uitzicht er zijn.

Bereikbaar en parkeren

Bij de Erasmusbrug bevindt zich Parkeergarage Erasmusbrug met een capaciteit van 327 parkeerplaatsen. De ingang vind je aan het Willemsplein.

Rondleiding

Bezoek de Erasmusbrug als onderdeel van een fietstour.