Het Park joggen

Het Park bij de Euromast

Het Park is één van de bekendste parken in Rotterdam. Het park kent geen officiële benaming en er wordt ook wel gesproken van ‘Het Park bij de Euromast’.  Het park bevindt zich tussen de Westzeedijk en het water van de Nieuwe Maas en is fraai aangelegd met veel wandelpaden, waterpartijen en grasvelden. Het Park is een populaire recreatiebestemming om te picknicken, te barbecuen en te sporten. In de zomer vinden er ook veel evenementen plaats in Het Park.

Het Park werd in de 19e eeuw in Engelse landschapsstijl aangelegd door de bekende tuinarchitecten Zocher. In het park staan een aantal bomen die tot de oudste van Rotterdam behoren. Het uitgestrekte Park kent veel groen en wordt omgeven door verscheidene interessante plekken zoals de Euromast en het Scheepvaartkwartier.

Het Park wandelen

Meer parken en tuinen in Rotterdam

Activiteiten in Het Park Rotterdam

De Euromast
Aan de rand van Het Park in westelijke richting ligt de 180 meter hoge uitkijktoren Euromast waarvandaan je het beste uitzicht over Rotterdam hebt. Avontuurlijk ingesteld? Ga dan abseilen of tokkel van de Euromast.

Midgetgolf Parkhaven
Aan de rand van Het Park ligt deze mooie groene midgetgolfbaan. Een leuk uitje voor het hele gezin.

Eten en drinken in Het Park

In en rond Het park liggen verschillende eetgelegenheden. Van de eenvoudig maar goed aangeschreven Ballentent tot het tweesterrenrestaurant Parkheuvel.

Restaurant Parkheuvel
> The Harbour Club (Vila Parkzicht)
> Kösk
> Herenhuis De Heuvel
> De Ballentent
> Parqiet

Parqiet Rotterdam

In 2016 is het monumentale voormalige koetshuis Parqiet geopend. Het terras van deze charmante brasserie kijkt uit op Het Park.

Festivals en evenementen in Het Park

In het park worden diverse festivals en evenementen gehouden, zoals Dag van de Romantische Muziek en het Bevrijdingsfestival.

Vervoer en parkeren

Het Park bij de Euromast is goed bereikbaar met de tram: tram 8 (1 minuten lopen). Parkeren kan in de Parkeergarage Museumpark (10 minuten lopen).
Je kunt ook kiezen voor de metro: Dijkzigt of Leuvehaven (beide 15 minuten lopen)

Locatie Het Park

Het Park in Rotterdam ligt tussen de Westzeedijk, Parkkade, Parkhaven, de Kievitslaan en Westerlaan.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Het Park 51.906261, 4.470234 Het Park (bij de Euromast)