Euromast

Met 185 meter is de Euromast de hoogste uitkijktoren van Rotterdam en Nederland. Tevens is de Euromast het mooiste punt voor een weids uitzicht over de stad en haar omgeving. De tijd dat de Euromast hét icoon van Rotterdam was mag dan voorbij zijn (inmiddels zijn dit de Erasmusbrug en nog recenter de Markthal) maar de ‘scheepsmast met brug en kraaiennest’ is en blijft een attractie van formaat.

Fantastisch uitzicht over Rotterdam en weidse omgeving

De Euromast werd in 1960 gebouwd onder leiding van Huig Maaskant, een van de prominente Rotterdamse wederopbouwarchitecten. De aanleiding destijds vormde de land- en tuinbouwtentoonstelling Floriade die in 1960 werd gehouden. De lengte toen was 107 meter. In 1970 werd met de grootste hijskraan ter wereld (goed 145 meter) een ‘spacetower’ boven op het uitkijkgedeelte gezet waarmee de Euromast gelijk weer het hoogste gebouw van Rotterdam was.

Abseilen en tokkelen vanaf de Euromast
Houd je van actie? Dan is het goed om te weten dat je ook kunt abseilen en tokkelen van de Euromast.

Eten en drinken in de Euromast

In de Euromast kun je ontbijten, brunchen, lunchen en dineren. Ook leuk: met een high tea genieten van lekkere hapjes en natuurlijk het uitzicht, die zo wel een zeer letterlijke betekenis krijgt!

Bezoekersinformatie

Adres:

Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam

Parkeren

  • Tegenover de Euromast bevindt zich een grote parkeerplaats.

Rondleiding

Bezoek de Euromast als onderdeel van een rondleiding.