terrassen Oude Haven

De sfeervolle Oude Haven trekt veel bezoekers waaronder de nodige toeristen en studenten. In de zomer is het een van de populairste uitgaansgebieden van Rotterdam met een overvloed aan restaurants, bars en terrassen die prachtig uitkijken op de Oude Haven. ’s Avonds komt de historische Oude Haven pas echt tot leven wanneer de terrassen op zomerse dagen tot laat in de avond uitpuilen.

Historie Oude Haven

De eerste steiger van de Oude Haven zou al rond 1350 zijn aangelegd en daarmee is het de oudste haven van Rotterdam. Tot begin 20e eeuw was de toen al sterk opkomende haven van Rotterdam nog grotendeels geconcentreerd rondom de Oude Haven en de nabijgelegen Boompjes. Met het bombardement van mei 1940 werd dit historische gebied verwoest en slechts een paar gebouwen van de waterstad bleven overeind. Voor wie meer te weten wil komen over de oude Rotterdamse havens is de Haven Wandeltour een aanrader, al dan niet per sloep.

Bezienswaardigheden Oude Haven

De Oude Haven is in de eerste plaats een aantrekkelijke binnenhaven waar het aangenaam toeven en wandelen is. Loop bijvoorbeeld richting de Haringvliet waar we nog oude Rotterdamse koopmanshuizen vinden of maak een wandeling naar de machtige Maas. In het Oude Havengebied vinden we een niet te missen historische attractie: het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa! In de omgeving van de Oude Haven bevinden zich ook nog eens de toeristische trekpleisters Kubuswoningen en de Markthal. Neem ook een kijkje op het vrij recent opgeleverde Gelderseplein dat zich ontwikkeld heeft tot een aantrekkelijk plein of overweeg een bezoekje aan het interessanteMariniersmuseum in de Mariniersstad Rotterdam.

Bereikbaarheid Oude Haven

De Oude Haven is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto.

  • Openbaar vervoer: Station Blaak; metro, treinen en trams; afstand 5 minuten lopen.
  • Parkeren: parkeergarage Burgemeester van Walsumweg;  5 minuten lopen.

[mapsmarker marker=”100″]