Mariniersmuseum Rotterdam

Het Mariniersmuseum neemt je mee in de wereld van de Korpsmariniers. Het museum toont daarnaast de verbondenheid met Rotterdam die teruggaat tot 1665. De onderhoudende interactieve tentoonstellingen voor jong en oud laten je even marinier voelen. Ook kun je de strijd om de Maasbruggen (met als middelpunt De Hef) in 1940 bekijken. Op de derde etage worden rondleidingen gegeven. Onder begeleiding kan soms ook het dak van het Witte Huis bezocht worden.

Collectie Mariniersmuseum

De collectie van het Mariniersmuseum is uitgebreid en gevarieerd.  Ze richt zich in het bijzonderop het cultuur-historisch erfgoed van een elite-eenheid van de Nederlandse marine, het Korps Mariniers.

Met een interactieve inrichting wordt jong en oud uitgedaagd om marinier te zijn.

Tentoonstellingen Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum heeft verschillende tentoonstellingen lopen. Momenteel zijn dat o.m. ‘Zeesoldaten’, ‘Meidagen 1940’  en het ‘Bombardement op Rotterdam’. Bekijk ze allemaal op de website van het Mariniersmuseum.

Bezoekersinformatie

Adres

Wijnhaven 7 – 13
3011 WH Rotterdam

Openingstijden en entree

dinsdag t/m zondag van 9.30 -17.00

€ 11,00 volwassenen

Bereikbaarheid en parkeren

Het Mariniersmuseum ligt op 5 minuten lopen van station Rotterdam Blaak.

Aan de Wijnhaven kan betaald geparkeerd worden. Nog meer parkeerplekken zijn er in de Parkeergarage Markthal en Parkeergarage Kipstraat.

Rondleiding

Een stadswandeling in de oudste havens van Rotterdam?