Bezoek het schip ss Rotterdam

Het stoomschip ss Rotterdam is uitgegroeid tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam en dan in het bijzonder tijdens de zomermaanden. Op het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) kun je het ultieme cruise-gevoel beleven in het hotel, het restaurant en in het bijzonder op het ruime terras op het achterdek van het schip. De ss Rotterdam ligt aangelijnd in het roemruchte Katendrecht, eveneens de moeite waard om te bezoeken.

Historisch stoomschip

De bouw van het stoomschip begon in 1956 bij de Rotterdamse maatschappij RDM, een belangrijke scheepswerf. Met ruim 228 meter is de ss Rotterdam het grootste passagiersschip dat ooit gebouwd is in Nederland. Nadat het schip gedoopt werd door koningin Juliana ging de eerste vaart in 1959 naar New York. Na 1971 zou de Holland-Amerika Lijn (HAL) de ss Rotterdam alleen nog als cruiseschip gebruiken. In 2008 werd het schip verplaatst naar het Derde Katendrechtse Hoofd en zou het uiteindelijk in 2010 toegankelijk worden voor publiek.

Restaurants en terrassen

Op het ruime terras op het achterdek van de ss Rotterdam beleef je het ultieme cruisegevoel. Het terras met ruim 250 plaatsen heeft in het midden een zwembad waar pootjebaden een geliefde activiteit is, net als het genieten van een hapje of een drankje op het zonovergoten terras. Het mooie uitzicht op de skyline van Rotterdam en de zon die hier schijnt tot zonsondergang maken het één van de beste terrassen van Rotterdam.

Het ss Rotterdam heeft twee restaurants waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Het grote laagdrempelige restaurant Lido heeft een warme en vrolijke uitstraling waar de hele dag gesmuld kan worden van veel lekkers. Stijlvol en authentiek dineren kan in het restaurant de Club Room waar de intieme sfeer goed voelbaar is.

De algemene ruimtes van de ss Rotterdam zijn gratis toegankelijk. Hiertoe behoren de restaurants, de winkels, de Coffee Lobby, de bar en het achterdek met terras.

Bezoekersinformatie

Adres en contactgegevens

3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam

Telefoon: 010 – 297 30 90
Website: ss Rotterdam

Bereikbaarheid en parkeren

  • Voor auto’s of tourbussen is er parkeerruimte op het terrein van het ss Rotterdam.
  • Aan het begin van Katendrecht, ligt metrostation Rijnhaven. Hier komt een rechtstreekse metro (lijn D en E) vanaf het centrum (Beurs), het Centraal Station of Ahoy Rotterdam. Op metrostation Rijnhaven stap je over op stadsbus 77 met als eindhalte ‘ss Rotterdam’. De eindhalte is gelegen tegenover het ss Rotterdam.
  • Watertaxi en Waterbus pontons zijn direct naast het ss Rotterdam

Rondleiding

Bezoek de ss Rotterdam als onderdeel van de Katendrecht & Kop van Zuid rondleiding.