SS Rotterdam

SS Rotterdam 2018-07-12T20:18:07+02:00

Bezoek het stoomschip ss Rotterdam

Het stoomschip ss Rotterdam is uitgegroeid tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam in het bijzonder tijdens de zomermaanden. Op het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) kun je het ultieme cruise-gevoel beleven in het hotel, het restaurant en in het bijzonder op het ruime terras op het achterdek van het schip. De ss Rotterdam ligt aangelijnd in Katendrecht, eveneens de moeite waard om te bezoeken.

ss Rotterdam 1

Historie ss Rotterdam

De bouw van het stoomschip begon in 1956 bij de Rotterdamse maatschappij RDM, een belangrijke scheepswerf. Met ruim 228 meter is de ss Rotterdam het grootste passagiersschip dat ooit gebouwd is in Nederland. Nadat het schip gedoopt werd door koningin Juliana ging de eerste vaart in 1959 naar New York. Na 1971 zou de Holland-Amerika Lijn (HAL) de ss Rotterdam alleen nog als cruiseschip gebruiken. In 2008 werd het schip verplaatst naar het Derde Katendrechtse Hoofd en zou het uiteindelijk in 2010 toegankelijk worden voor publiek.

Rondleidingen op de ss Rotterdam

De ss Rotterdam combineren met een bezoek aan het roemruchte Katendrecht en de nabijgelegen Wilhelminapier? Ga dan voor een Rondleiding Katendrecht onder begeleiding van een ervaren stadsgids.

Eten en drinken op het ss Rotterdam

ss Rotterdam achterdek 1

Terras ss Rotterdam

Op het ruime terras op het achterdek van de ss Rotterdam beleef je het ultieme cruisegevoel. Het terras met ruim 250 plaatsen heeft in het midden een zwembad waar pootjebaden een geliefde activiteit is, net als het genieten van een hapje of een drankje op het zonovergoten terras. Het mooie uitzicht op de skyline van Rotterdam en de zon die hier schijnt tot zonsondergang maken het één van de beste terrassen van Rotterdam.

Restaurants ss Rotterdam

Het ss Rotterdam heeft twee restaurants waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Het grote laagdrempelige restaurant Lido heeft een warme en vrolijke uitstraling waar de hele dag gesmuld kan worden van veel lekkers. Stijlvol en authentiek dineren kan in het restaurant de Club Room waar de intieme sfeer goed voelbaar is.

Toegang en openingstijden ss Rotterdam

De algemene ruimtes van de ss Rotterdam zijn gratis toegankelijk. Hiertoe behoren de restaurants, de winkels, de Coffee Lobby, de bar en het achterdek met terras.

Lido Restaurant: maandag t/m zondag van 07:00 tot 00:00
Club Room: maandag  t/m zondag van 18:00 tot 00:00
Ocean Bar en Captains Lounge: zondag t/m donderdag van 10:00 tot 01:00 en vrijdag t/m zaterdag van 10:00 tot 02:00

Bezoekersinformatie ss Rotterdam

Stoomschip ss Rotterdam
Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam
Telefoon: 0900-3376883
Website: ss Rotterdam

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

ss Rotterdam 51.897600, 4.475800