Met ruim acht miljoen bezoekers per jaar is de Markthal de grote hit van Rotterdam. Allemaal onder één dak herbergt de eerste markthal van Nederland appartementen, een versmarkt, horeca, foodwinkels, een supermarkt en een ondergrondse parkeerplaats wat nergens anders ter wereld zo is gedaan. Het ontwerp van de Markthal, een waar architectonisch huzarenstukje in de vorm van een hoefijzervormige boog, is van het architectenbureau MVRDV.

Food en architectuur

De Markthal heeft eten in Rotterdam nog leuker gemaakt dan het al was. Op en boven de marktvloer zijn ruim 100 eetzakjes, food gerelateerde speciaalzaken en restaurants ondergebracht die tezamen een verscheidenheid aan keukens vertegenwoordigen. Maar ook een rondje lopen om te genieten van de sfeer en architectuur is reden genoeg om binnen te stappen. Onder de marktvloer bevinden zich een Albert Heijn supermarkt en de grootste parkeergarage van Rotterdam met een capaciteit van 1.200 parkeerplaatsen.

Kunstwerk binnengevel Markthal

Binnen vergapen veel bezoekers zich aan de Hoorn des Overvloed die de gehele binnengevel beslaat. Dit kunstwerk van het kunstenaarsechtpaar Arno Coenen en Iris Roskam wordt wel een hedendaagse variant genoemd van de stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst. Ter indicatie wat betreft de enorme oppervlakte: de binnengevel is goed voor maar liefst 11.000 m² (twee voetbalvelden groot) bestaande uit 4.000 panelen van 1,5 bij 1,5 meter.

Historische grond Rotterdam

De Markthal staat op historische grond dicht bij de plek waar Rotterdam ooit ontstaan is. En dat maakt dat er bij de bouw interessante opgravingen gedaan waarvan een deel in de kelder van de Markthal bekeken kan worden.

Rondleiding Markthal

Wie echt de fijne details van het nieuwe icoon van Rotterdam wil weten gaat met een goed ingevoerde gids op stap in de Markthal. De marktvloer, de dakterrassen van de marktpaviljoentjes, de tijdtrap en het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen komen allemaal aan bod. Verwacht verder veel interessante achtergrondinformatie over de Markthal, zoals het ontwerp, de constructie en de opgravingen die gedaan zijn op de historische plek waar de Markthal zich bevindt. Lees hier alle details over de Markthal Rondleiding.

Openingstijden Markthal Rotterdam

De Markthal Rotterdam is van ’s ochtends tot ’s avonds geopend, zeven dagen in de week, maar check wel goed de tijden per dag.

Marktkramen
– maandag t/m donderdag & zaterdag 10.00 tot 20.00 uur
– vrijdag 10.00 tot 21.00 uur
– zondag 12.00 tot 18.00 uur

Horecagelegenheden
– hanteren eigen openingstijden.

Locatie Markthal Rotterdam

De Markthal ligt aan de Binnenrotte bij Station Blaak en tegenover de Centrale Bibliotheek. Op de uitgestrekte Binnenrotte worden op zaterdag en dinsdag de buitenmarkt gehouden, met 465 kramen één van de grootste markten van Nederland.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Markthal 51.920291, 4.487100 Markthal