De markt in het centrum van Rotterdam is één van de grootste markten in Nederland. Met 465 kramen en een lengte van 2,5 kilometer marktkramen is de keuze uit zowel etenswaren als niet etenswaren zeer groot. De markt op de Binnenrotte is op dinsdag en zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend. Van 1 april t/m 30 september is er ook een zondagsmarkt met ongeveer 150 kramen.

Marktwarenmarkt rotterdam
De marktwaren bestaan ongeveer uit 27% food, 44% textiel, 9% bloemen en planten en 20% overig non food. Naast verse groente, fruit, kaas, vlees en vis zijn ook de bakkerskramen goed vertegenwoordigd. Het multiculturele Rotterdam wordt goed zichtbaar in de verschillende etenskraampjes waar Zeeuwse mossels, Surinaamse Roti, Turkse Pizza’s  en andere lekkernijen zijn te eten.

Adres
Binnenrotte Rotterdam Centrum

Openingstijden:
Dinsdag: 08:00 uur – 17:00 uur
Zaterdag: 08:00 uur – 17:00 uur
Zondag (april-september): 12:00 uur – 17:00 uur

[mapsmarker marker=”98″]

 

Markthal

Naast de markt aan de Binnenrotte staat de Markthal Rotterdam die plaats biedt aan ruim 100 vaste kramen met verse producten. Hiernaast zijn er winkels, appartementen en een ondergrondse parkeergarage in de nieuwe markthal. De nieuwe markthal is uitgegroeid tot een nieuwe icoon van Rotterdam. Op 1 oktober 2014 is de Markthal in gebruik genomen.

Binnenrotte: oudste stukje Rotterdam

Op de plaats van het marktplein stroomde oorspronkelijk de Rotte, het riviertje waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Ongeveer ter hoogte van de Hoogstraat werd een dam gebouwd, het oudste stuk van Rotterdam. De Binnenrotte, zo werd de Rotte genoemd binnen de bebouwing van Rotterdam, werd in 1871 gedemt om plaats te maken voor een spoorviaduct. Over het spoorviaduct reden de treinen naar Dordrecht. Later werd het de doorgaande verbinding tussen Amsterdam en het zuiden van Nederland. In 1993 werd het spoorviaduct gesloopt en rijden de treinen door de Willemsspoortunnel die onder het het Binnenrotteplein loopt.

Andere markten in RotterdamMarkt Rotterdam 2

Markt Afrikaanderplein
Markthal
Fenix Food Market
Biologische markt Eendrachtplein
Markt Visserijplein