Wat zijn de beste en leukste en winkelzones van Rotterdam? We zetten ze op een rijtje.

Centrum
De meeste winkelmogelijkheden zijn te vinden in het centrum van Rotterdam. De bekendste winkelgebieden in het centrum vormen de Coolsingel, het Beursplein met zijn Koopgoot en de Lijnbaan. Maar er liggen in het centrum ook genoeg leuke ‘zijstraten’, zoals de Oude Binnenweg en de Pannekoekstraat en de meer exclusieve Meent en de Van Oldenbarneveltstraat. Neem voor exclusiviteit zeker een kijkje in het High End Fashion District Rotterdam in de Kruiskade, op een paar honderd meter van het Centraal Station.

Oude Westen
Het Oude Westen ligt tegen het centrum van Rotterdam aan op loopafstand van Centraal Station. In dit gebied liggen twee bruisende winkelstraten voor de avontuurlijke shoppers: de Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade. De uitgestrekte Nieuwe Binnenweg biedt een divers en spannend winkelaanbod afgewisseld met tal van uitgaansplekken. De West-Kruiskade op zijn beurt biedt een cultureel rijk winkelaanbod waaronder de nodige toko’s.

Rotterdam Noord
Wie op zoek is naar originele winkels zou ook een kijkje kunnen nemen in Rotterdam Noord, meer in het bijzonder het Oude Noorden en de Agniessebuurt. Het shopgebied Oude Noorden geldt zelfs als een van de meest diverse winkelgebieden van Nederland met straten als de Zaagmolenkade en de Zwaanshals en de multiculturele Zwart Janstraat. In de Ageniessebuurt vinden we de Hofbogen waar tal van bijzondere winkeltjes te vinden zijn.

Kralingen
Winkelen in Kralingen voelt anders dan het centrum, zowel qua ambiance als winkelaanbod. In Kralingen vind je meer speciaalzaken en het is er tussendoor heerlijk bourgondisch eten en borrelen, bijvoorbeeld aan de Kralingse Plas in de Tuin. Een bekende winkelstraat van Kralingen is de Lusthofstraat, maar laat je ook verrassen door verrassende zijstraten in omgeving Oostzeedijk en Kralingse Bos.

Hillegersberg
Een andere welvarende ‘dorpse’ winkelbuurt is Hillegersberg, 4 kilometer ten noorden van het centrum. Hier vind je een groot aanbod kleding- en delicatesse zaakjes met de nodige exclusieve merken. Een bekende winkelstraat van Hillegersberg is de Bergse Dorpsstraat. Wat eten of drinken gebeurt hier vooral in de omgeving van de Bergse Plas.

Prins Alexander
Het grootste winkelcentrum van Nederland (hoewel deels wat gedateerd) bestaat uit drie delen: Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Megastores en Alexandrium Woonmall. Het winkelcentrum ligt naast metro- en treinstation Alexander.