Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam 2019-05-19T21:32:12+02:00

Het Maritiem Museum Rotterdam presenteert een origineel en gevarieerd aanbod tentoonstellingen en evenementen gericht op de maritieme wereld. Verspreid over verschillende zalen kunnen de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen bezocht worden waar zowel jong als oud plezier aan zullen beleven. Een bijzonder onderdeel en erg leuk voor kinderen is de ‘Offshore Experience’ die je levensecht laat ervaren hoe het er aan toe gaat op een platform op zee. Mis evenmin de aangrenzende (gratis) Museumhaven, de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Goed om te weten: het Maritiem Museum Rotterdam won de Museumprijs 2018.

Vaste collectie Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam omvat een bonte verzameling van scheepsmodellen, tekeningen, schilderijen, cartografische verzamelingen, foto’s, films, gebruiksartikelen, scheepsmeubilair, serviesgoed, kleding en navigatie-apparatuur. De basiscollectie stamt uit 1852 en omvat inmiddels ruim 850.000 objecten uit zes eeuwen maritieme geschiedenis. De collectie illustreert de Nederlandse maritieme geschiedenis van de prehistorische kano tot de hightech offshore wereld. Topstukken zijn o.m. het Mataró-model (met ruim 600 jaar het oudste scheepsmodel van Europa), de Itinerario van Jan Huygen van Linschoten (één van de belangrijkste reisverslagen ter wereld) en een zeekaart van meestercartograaf Joan Blaeu (een verzameling VOC-kaarten die driehonderd jaar lang in Engeland lagen).

Tijdelijke exposities Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam zijn diverse tijdelijke tentoonstellingen. Het idee dat ze gericht moeten zijn op drie generaties: kinderen van 4 tot 12 jaar, de ouders en de grootouders. Bekijk de lopende tentoonstellingen van het Maritiem Museum hier.

Maritiem Museum Rotterdam met kinderen

Het hele jaar door worden tentoonstellingen speciaal voor kinderen in het museum georganiseerd.  Daarmee is het Maritiem Museum Rotterdam een regelrechte aanrader voor kinderen. Bij de Kinder-Doe-Tentoonstelling Professor Plons leren kinderen van 4 tot 12 jaar spelenderwijs over schepen en de Rotterdamse haven. De multimediale havenpresentatie MainPort Live brengt met beeld, geluid en live beelden het ritme van de Rotterdamse haven terug in de stad. En last but not least de ‘Offshore Experience’ waar kinderen zich aan boord van een platform zullen wanen.

Museumhaven Havenmuseum Rotterdam 300x225

Naast het Maritiem Museum langs de Leuvehaven bevindt zich de in 2017 vernieuwde Museumhaven. Hier liggen historische schepen uit de 19de en 20de eeuw in werkende staat. Vrachtschepen, een parlevinker, sleepboten, havenkranen en machines. Een aantal historische schepen zijn te bezoeken en in de zomermaanden kun je op een aantal schepen een vaartocht maken. Zo brengt de Helena, een van de laatste Rijnschepen uit de 19e eeuw, een bezoek op 23 mei 2019.

Tarieven en openingstijden Maritiem Museum

Toegang
Voltarief
€  14,00
4 t/m 15 jaar €  10,00
Tot 3 jaar gratis gratis
Museumkaart gratis

 

Openingstijden
Maandag:

gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: van 10:00 uur tot 17:00 uur
Zondag en feestdagen van 11:00 uur tot 17:00 uur
Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Kerstmis gesloten

 

Adres en contactgegevens Maritiem Museum
Maritiem Museum
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
0031-(0)10 41 32 680
www.maritiemmuseum.nl

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Maritiem Museum 51.917577, 4.482045 Maritiem Museum