Rotterdam heeft veel in petto voor koffieliefhebbers. Regelmatig wordt een Rotterdamse koffiebar uitgeroepen tot beste koffielokaal van Nederland. Reden genoeg om de beste koffiebars en espressobars in Rotterdam op een rijtje te zetten, met aandacht voor zowel bekende als minder bekende koffietentjes. Daarnaast hebben we ook een selectie gemaakt van koffieketens voor koffie to-go.

Beste koffiebars in Rotterdam

Rotterdam-Centrum

Koffie drinken Rotterdam Hopper

Hopper Coffee
Schiedamse Vest 146
Filterkoffie is de grote specialiteit van Hopper. Naast kwaliteitskoffie serveren ze ook vers brood uit eigen bakkerij. In 2012 gekozen tot beste koffiezaak van Nederland.

Urban Espresso Bar

Urban 9
Botorsloot 44-a
Urban (oorspronkelijk de Urban Espresso Bar) zit hier al een tijd. Knus en altijd druk en geliefd bij bekende Rotterdammers.

Rotterdamsche Confiture Kubuswoningen

The Polka Dot Rabbit
Overblaak 96
Een klein, prettig koffiezaakje in het Kubuswoningen complex. Naast goede koffie ook kleine confituurhapjes.

Noc Noc koffiebar

NOC NOC
Botersloot 28a
Hier wordt zowel espresso als filterkoffie (Not Ordinary Coffee) geserveerd. Naast koffie worden er ook andere drankjes geserveerd, net als huisgemaakte sandwiches en cookies.

ijssalondemeent

De IJssalon Meent
Meent 69-a
Een ijssalon aan De Meent die ook goed uit de voeten kan met koffie. In de AD Koffietest scoorde ze ooit drie keer een 9,5 voor espresso, cappuccino en koffie.

keetkoffie

KEET
Oppert 21
Koffiecafé en conceptstore in één. Naast fijne koffie, sandwiches en smoothies worden hier ook bijzondere spullen en merken verkocht afkomstig van verschillende webshops.

heiligeboontjes

Heilige Boontjes
Eendrachtsplein 3
Heilige Boontjes, gevestigd in een voormalig politiebureau, is een uniek concept gericht op het re-integreren van jonge ex-gedetineerden. Naast koffie zijn de sandwiches ook prima voor elkaar.

didis-stroopwafels-rotterdam

Didi’s Stroopwafels 
Oude Binnenweg 95c
Nieuw op de Oude Binnenweg, Didi’s Stroopwafels. Een heerlijke kop koffie met versgebakken stroopwafels. Koffie drinken binnen of op het terras in de gezellige Oude Binnenweg.

Rotterdam-Noord

manmetbril

Man Met Bril Koffie
Vijverhofstraat 70
Eigenzinnige koffiebar onder de Hofbogen in de Agniessebuurt die ook veel Rotterdamse zaken voorziet van koffie. In 2015 uitgeroepen tot beste koffiebar Nederland en recent opgenomen in top 50 van beste koffiezaken ter wereld.

Booon koffie

Booon
Proveniersstraat 31
Koffiebar met Italiaanse touch. Espresso en cappuccino en Italiaanse zoetigheden en broodjes. Een extra pluspunt is het terrasje omringd door een paar leuke restaurantjes. Op 5 minuutjes achterzijde CS.

Lokaal Hofbogen 300x225

Lokaal
Raampoortstraat 34b
Op een hippe locatie in één van de bogen van het voormalige station Hofplein is Lokaal gevestigd. Naast goede koffie ook een aanrader voor ontbijt of lunch en natuurlijk het terras.

hopper-coffee-rotterdam-noord

Hopper Coffee
Zwaanshals 474
Ook bij de tweede zaak van Hopper Coffee aan de gezellige Zwaanshals in het Oude Noorden is de koffie goed. Hetzelfde kan gezegd worden over de zoetigheden en lunchgerechten.

Rotterdam-West

Koffiebar Ookami

Ookami
Burgemeester Meineszplein 94a
Ookami serveert tegen een schappelijke prijs twee soorten koffie: Colombiaans en Indonesisch. Heilige Rotterdamse Boontjes opende in 2015 ‘de coolste koffiebar van Rotterdam West’.

koffie-kopje-inschenken

Coffeelicious
Nieuwe Binnenweg 174
In 2016 opende de Dordtse winnaar van de koffie top 100 uit 2014 deze mooie koffiezaak in Rotterdam. Naast goede koffie kun je hier ook terecht voor high tea, ontbijt en lunch.

urban-espressobar-west

Urban Espressobar West 
Nieuwe Binnenweg 263
Eén van de eerste espressobars in Rotterdam, inmiddels uitgeweken naar spannend Rotterdam-West. Fijne cappuccino’s en espresso’s, en echte Rotterdamse gebrande koffie van Giraffe. In de zomer is het fijne terras midden in de stadsjungle een pluspunt. Ook bier.

Rotterdam-Zuid

koffiehandel-pretoria-300

Koffiehandel Pretoria
Bloemfonteinstraat 78 C
Deze espressobar in Rotterdam-Zuid aan de rand van de Afrikaanderwijk serveert goede koffie van o.m. brander Heilige Boontjes. In het fraaie hoekpand met grote ramen kan naast koffie ook genoten worden van heerlijk gebak.

kate-koffie-rotterdam

Kate
Sumatraweg 13b
Naast koffie van de vers geroosterde bonen van Hopper met huisgemaakte taart en zoetigheden, kan je bij Kate ook terecht voor ontbijt, verrassende lunch gerechten en een kleine market. Kate bevindt zich aan het sfeervolle Deliplein in een authentiek pandje.

dokkaffee

RDM Kantine
Heijplaat 3
Voor deze koffiezaak moet je wat moeite doen, want te vinden op Heijplaat. Maar het is de oversteek waard, de grote loods kan ook prima door het leven als grand café met alles wat daar bij hoort.

Beste koffieketens met koffie to-go

Lebkov & Sons koffie

Lebkov & sons
Stationsplein 50
Superkoffie in een moderne zaak in het Groothandelsgebouw naast het Centraal Station. Bedrijfsleider Coen van Sprang werd in 2011 Nederlands baristakampioen.

Coffee Company

Coffee Company
Meent 12-14 / Eendrachtsplein 2
Loungen of koffie to-go, deze snel groeiende koffieketen maakt goede koffie. Coffee Company heeft twee koffiezaken in het centrum: op de Meent en op het Eendrachtsplein.

Starbucks koffie Rotterdam Centraal

Starbucks
Centraal Station
Deze grote Amerikaanse koffieketen opende in 2013 in Rotterdam Centraal Station een vestiging. Per 1 oktober 2019 is Starbuck ook in de Centrale Bibliotheek aan de Binnenrotte te vinden.

Douwe Egberts DE Cafe NN

Douwe Egberts
Binnenrotte 200
Koffieproducent Douwe Egberts opende in 2010 een koffiecafé aan de Binnenrotte vlakbij de Centrale Bibliotheek. Hier drink je kwaliteitskoffie in een gezellige huiselijke sfeer. Begin 2013 opende Douwe Egberts een tweede grote luxe zaak naast het nieuwe Centraal Station.

Bagel & Beans koffie

Bagel & Beans
Schouwburgplein 80
De koffieketen Bagel & Beans heeft drie vestigingen in Rotterdam. De koffiebar aan de Stieltjesstraat heeft een mooi terras dat uitkijkt op de Erasmusbrug.