Rotterdam telt verschillende grand cafés verspreid over de stad. Inspirerende uitgaansadresjes voor een ontbijt of lunch, om een krantje te lezen, te borrelen of als werkplek.

Wilhelminapier Hotel New York

Hotel New York
Koninginnenhoofd 1
De koningin van de grand cafés in Rotterdam en ver daarbuiten. Elke dag druk. Bij zonnig weer doet ook het ruime terras goede zaken.

Dudok 300x200

Dudok
Meent 88
Een onvervalst grand café in het hart van Rotterdam met veel aanloop van de Meent. Vermaard om het hartige appelgebak, met of zonder slagroom. Charmante leeshoek en dito terras.

westerpaviljoen

Westerpalviljoen
Nieuwe Binnenweg 136
Een onvervalst Rotterdams grand café aan de Nieuwe Binnenweg. Op een lange zomeravond is het ruime, nonchalante terras een heerlijke plek om neer te ploffen.

nrc-rotterdam

Nieuw Rotterdams Café (NRC)
Witte de Withstraat 63
Charmant en levendig grand café met een wat jonger publiek midden in de actie van de Witte de Withstraat. Geschikt om te lunchen, dineren of borrelen. Ooit zat hier het hoofdkantoor van NRC Handelsblad, vandaar de initialen.

machinist-rotterdam

De Machinist
Willem Buytewechstraat 45
Grand café met een industriële ambiance en van alle markten thuis. Er zijn verschillende zalen die onder meer werkruimtes herbergen. Ligt in de omgeving van de Maastunnel en Euromast.

loos-rotterdam

Loos
Westplein 51
Grand café met klasse gevestigd in het monumentale Atlantic Huis tegenover de pittoreske Veerhaven.