Waar vind je de beste wijnbars in Rotterdam? We hebben de bekende en minder bekende wijnzaken verspreid over Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

wijnbar-het-eigendom

Wijnbar Het Eigendom
Witte de Withstraat 45
Indrukwekkende wijnkaart met ruim 130 flessen. Veel kennis over wijnen aanwezig. Wijnbar Het Eigendom is niet voordelig maar biedt veel kwaliteit en entourage. Te vinden in de sfeervolle Witte de Withstraat.

vineum

Vineum
Eendrachtsweg 23
Vineum, een restaurant waar uitmuntende wijn wordt geserveerd, is gevestigd in een klassiek herenhuis. In het imposante wijnboek prijken vooral klassieke wijnlanden als Spanje en in het bijzonder Frankrijk. Vineum werd door The World of Fine Wine verkozen tot het restaurant met de beste middelgrote wijnkaart van Europa en ontving in 2017 de Michelin Award.

wijnbar_jansenenvandijk

Wijnbar Janssen en Van Dijk
Westewagenstraat 58
Een nononsense wijnbar midden in het centrum van Rotterdam naast grand café Dudok. Het laagdrempelige Janssen en Van Dijk is vaak volgepakt met mensen, wat ook gezegd kan worden van het bescheiden terras. 10 huiswijnen op glas en passende borrelhapjes.

wijnbar-mendoza-hilligersberg

Wijnbar Mendoza
Weissenbruchlaan 149
De royale wijnbar Mendoza serveert een indrukwekkend aanbod Argentijnse wijnen met een focus op de Mendoza streek. In de zomerperiode is het fijne terras aan de plas een extra troef. Wijnbar Mendoza is te vinden in Hillegersberg aan de Bergse Voorplas aan de achterzijde van Gauchos.

1nul8

1Nul8
Meent 108
Hier komt een hip publiek dat kan kiezen uit een exclusieve kaart van ruim 80 wijnen. Flessen vanaf 31 euro en wijnen per glas vanaf 4,50 euro. Op de menukaart staan vooral tapas en andere mediterrane hapjes.

thoms

Thoms
Meent 139-129
Lekker makkelijk, Thoms vinden we tegenover 1Nul8. Thoms is niet direct een wijnzaak maar biedt wel een kwalitatief en behapbaar wijnaanbod, net als smakelijke lokale gerechten. Gevestigd in het Timmerhuis, een attractie op zichzelf.