Hieronder vind je een selectie van Rotterdams beste en bekendste cafés en kroegen.

witte-aap-rotterdam

Witte Aap
Witte de Withstraat 78
Volgens Lonely Planet het beste café ter wereld. Hoe dan ook, een charmant, bruisend kroegje in het hart van de gezellige Witte de Withstraat.

wunderbar_rotterdam

Wunderbar
Boomgaardsstraat 71
Veel sfeer in deze alternatieve ‘Duitse kelder’ midden in het Witte de With uitgaansgebied. Smaakvolle biertjes, vegetarische hapjes en Duitse worstjes.

melief-bender-rotterdam

Melief Bender
Oude Binnenweg 134
Bekendste en oudste bruine kroeg van Rotterdam. Te vinden aan Oude Binnenweg, de meest authentieke kroegenstraat van Rotterdam.

breakaway-rotterdam

Breakaway
Karel Doormanstraat 1
Gaat alweer een aantal jaartjes mee deze no nonsense bar bij het centraal station. Ideaal voor laagdrempelig eten, poolen, flinke potten bier en tegenwoordig ook cocktails.

cafe-timmer-rotterdam

Timmer
Oude Binnenweg 120
Nog zo’n instituut aan de Oude Binnenweg. Café Timmer gaat al ruim een eeuw mee en mag door liefhebbers van klassieke kroegen niet gemist worden.

dizzy-rotterdam

Dizzy
’s Gravendijkwal 127
Dizzy is een legendarisch jazzcafé met een roemruchte jazzambiance, tevens het oudste jazzpodium van Nederland. Regelmatig optredens en evenementen. Gevestigd in de rosse straat van Rotterdam.

rotown-rotterdam

Rotown
Nieuwe Binnenweg 19
Al jaren het poppodium van Rotterdam. Veel optredens van bekende en minder bekende bands en artiesten. Aanrader voor liefhebbers van alternatieve muziek.

cafe-floor

Floor
Schouwburgplein 128
Charmant café dat vooral tijdens het International Filmfestival Rotterdam eind januari, begin februari tot leven komt.

cafe-pol-rotterdam

Café Pol
Meent 46-48
Gezellig borrelcafé aan De Meent. In de zomer is het buiten aan de straatzijde en de aangrenzende Binnenrotte afgeladen druk.

bird-rotterdam

Bird
Raampoortstraat 26-28
Het veelzijdige Bird is een (jazz)café, restaurant en club ineen. Tijdens het vermaarde North Sea Jazz is Bird een van de prominente after party locaties.

biergarten-rotterdam

Biergarten
Schiestraat 18
Duitse biertuin met een superterras met passende pinten geliefd bij een jong en hip publiek. Gevestigd in het creatieve Schieblock.

oude-sluis-rotterdam

De Oude Sluis
Havenstraat 7
Een onvervalste bruine kroeg midden in historisch Delfshaven. Op zonnige dagen is het heerlijk toeven op het terras uitkijkend op de fraaie binnenhaven.

cafe-steijn

Café Steijn
Nieuwe Binnenweg 345
Fraai gelegen op een hoek waar de Nieuwe Binnenweg de statige Heemraadssingel snijdt. Karakteristiek café met zonovergoten terras.

cafe-van-zanten

Café Van Zanten
Meent 44
Populair café aan de Binnenrotte. Het zeer royale terras is bij zomers weer afgeladen vol.

bar-sijf-rotterdam

Bar Restaurant Sijf
Oude Binnenweg 115
In 2019 gekozen tot beste café van Nederland! Charmante zaak met goede bierselectie en meer. In de zomer ook fijn toeven op het terras midden in de gezellige Oude Binnenweg.

cafe-de-ouwehoer-city-rotterdam

Café De Ouwehoer
Deliplein 36C
Café De Ouwehoer houdt het ruige verleden van Katendrecht levendig. Het interieur van het café is een attractie op zichzelf.