In Rotterdam valt van alles te beleven zonder dat je een cent hoeft uit te geven. Hieronder vind je een gevarieerd overzicht van gratis attracties en evenementen in Rotterdam.

Markthal-rotterdam-impr 1

Bezoek gratis architectuur
Rotterdam staat bekend om zijn moderne architectuur en hoogbouw die je zowel gratis als via een tour kunt bezoeken. Zo kun je tijdens Motel Mozaïque kostenloos meelopen met tours die leiden naar bekende en minder bekende plekken. Tijdens ‘Open Monumentendag’ kun je gratis verscheidene interessante monumenten bezoeken en tijdens ‘De Dag van de Architectuur’ zijn tal van bijzondere gebouwen kosteloos te bewonderen.

Bavaria City Racing Rotterdam

Bezoek gratis festivals en evenementen
Rotterdam kent een enorm aanbod festivals en een groot aantal daarvan is gratis. Voorbeelden hiervan zijn de Wereldhavendagen, het Zomercarnaval en tal van andere festivals. Bekijk onze festivalkalender voor een integraal overzicht van gratis evenementen.

Speeltuin Levenslust Overschie

Gratis op stap met kinderen
Voor kinderen kan gratis vermaak gevonden worden bij o.m. het Poppentheater op het Binnenwegplein, de kinderboerderijen en in een van de vele grote speeltuinen die Rotterdam rijk is.

Cruiseschepen Rotterdam 300x225

Proef de maritieme sfeer voor niets
De maritieme sfeer snuif je op in de Leuvehaven waar je het gratis Havenmuseum vindt. Of ga naar de levendige groene Maasoevers of aan het Koninginnehoofd bij Hotel New York op de Wilhelminapier. Gratis is ook het achterdek van het voormalige vlaggeschip ss Rotterdam, waar het dek fraai uitkijkt op de Nieuwe Maas. Spectaculair is ook de aankomst en het vertrek van grote cruiseschepen op de Wilhelminapier en neem voor de aankomst- en vertrektijdens een kijkje op de Cruisekalender.

Santa Claus Kabouter Buttplug

Gratis kunst en cultuur
Een deel van het interieur van Wereldmuseum kan dagelijks gratis bezocht worden. Tijdens de Museumweek zijn veel musea gratis toegankelijk. Verder kent Rotterdam veel openbare kunst: van het oudste standbeeld van Nederland (Beeld van Erasmus uit 1622) tot meer moderne kunstwerken van Rodin, Willem de Kooning en Joep van Lieshout.

Zuiderpark sportplaza

Gratis sporten en ontspannen in de Rotterdamse parken
Wie gratis vertier zoekt, mag de Rotterdamse parken in Rotterdam niet missen. In het Zuiderpark kun je bijvoorbeeld gratis gebruik maken van tennisbanen en tal van andere sportfaciliteiten.