Gratis attracties Rotterdam

Gratis attracties Rotterdam 2016-07-18T16:33:21+00:00

Hier vind je een overzicht van gratis attracties in Rotterdam.

Markthal-rotterdam-impr 1

Bezoek gratis architectuur
Rotterdam staat bekend om zijn moderne architectuur en hoogbouw die je zowel gratis als via een tour kunt bezoeken. Tijdens het Motel Mozaïque kun je meelopen met gratis tours die leiden langs bekende en minder bekende plekken. Tijdens  ‘Open Monumentendag’ kun je gratis een aantal interessante monumenten bezoeken en tijdens ‘De Dag van de Architectuur’ zijn gebouwen van bekende en minder bekende architecten van binnen te bewonderen.

Bavaria City Racing Rotterdam

Bezoek gratis festivals en evenementen
Rotterdam kent een enorm aanbod festivals en een groot gedeelte daarvan is gratis. Voorbeelden hiervan zijn de Wereldhavendagen, het Zomercarnaval, de City Racing Rotterdam en tal van muziekfestivals in uiteenlopende genres als pop, dance, klassiek. jazz, R&B en latin. Gratis evenementen vind je in de festivalkalender.

Speeltuin Levenslust Overschie

Gratis op stap met kinderen
Kinderen vinden gratis vermaak bij het Poppentheater op het Binnenwegplein, de acht kinderboerderijen en de vele grote speeltuinen die Rotterdam rijk is.

Cruiseschepen Rotterdam 300x225

Proef de maritieme sfeer voor niets
De maritieme sfeer snuif je op in de Leuvehaven welke plaats biedt aan het gratis Havenmuseum, de levendige groene Maasoevers en het Koninginnehoofd op de Wilhelminapier. Gratis is ook het achterdek van het voormalige vlaggeschip het stoomschip ss Rotterdam, een café-restaurant met terras dat fraai uitkijkt op de Nieuwe Maas. Spectaculair is ook de aankomst en het vertrek van grote cruiseschepen op de Wilhelminapier. Bekijk de aankomst- en vertrek op de Cruisekalender.

Santa Claus Kabouter Buttplug

Gratis kunst en cultuur
1800 topstukken in het Wereldmuseum kunnen dagelijks bezocht worden. Tijdens de Museumweek zijn veel musea gratis toegankelijk. Daarnaast heeft Rotterdam veel openbare kunst in de stad staan: van het oudste standbeeld van Nederland (Beeld van Erasmus uit 1622) tot meer moderne kunstwerken van Rodin, Willem de Kooning en Joep van Lieshout.

Zuiderpark sportplaza

Gratis sporten en ontspannen in de Rotterdamse parken
Wie Rotterdam bezoekt, moet zeker één van de grote parken in Rotterdam bezoeken. Er is altijd veel te doen zonder dat het iets kost. Zo zijn in het Zuiderpark gratis
tennisbanen en tal van andere sportfaciliteiten beschikbaar.