Speeltuin Weena 610x300

Rotterdam heeft meer dan 60 grote speeltuinen waarvan de meeste gratis zijn. Rennen, klimmen en klauteren, kinderen zullen hier al hun energie kwijt kunnen. Een aantal speeltuinen springen er uit door hun ruime opzet,  avontuurlijke speeltoestellen en originaliteit. Op deze pagina zijn de grootste en leukste speeltuinen in Rotterdam per stadsdeel in kaart gebracht met veel praktische informatie voor de ouders.

Speelcentrum Weena 300

Speelcentrum Weena
Centrum Rotterdam
Speelcentrum Weena is een grote speeltuin in het hart van Rotterdam. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hier heerlijk klimmen, klauteren en rennen.

Speeltuin Oudedijk
Oost, Kralingen
Een leuke en gezellige speeltuin waar kinderen veilig kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen. Naast vele speeltoestellen en een zeer grote zandbak voor de ‘kleintjes’ is er ook een klimfort en een klimspin voor de wat grotere kinderen.

Speeltuin Kralingen Rotterdam

Speeltuin Kralingen
Oost, Kralingen
Speeltuin Kralingen is een waar paradijs voor kinderen. Speeltuin Kralingen is mooi gelegen naast het Arboretum Trompenburg. Grote glijbanen, schommels, wipwaps, klimrekken en een zwembadje.

Natuurspeeltuin Speeldernis
Noord
Natuurspeeltuin de Speeldernis, in de buurt van dierenpark Blijdorp, is een avontuurlijk speellandschap voor kinderen van alle leeftijden. Er kan gespeeld worden in en met de natuur.

Speeltuin Het Noorden

Speeltuin Het Noorden
Noord
Een grote speeltuin aan de noordrand van Rotterdam.

Speeltuin De Torteltuin
Noord, Schiebroek 
In de Torteltuin in Rotterdam Noord kunnen kinderen heerlijk spelen in een mooie groene omgeving. Woensdagmiddag zijn er activiteiten.

Speelpark Levenslust
Noord, Overschie 
Sport en speelpark Levenslust is een mooie en ruim opgezette speeltuin in Rotterdam Overschie. Speelpark Levenslust heeft als thema ‘Rotterdam’ wat je terugziet in de speeltoestellen. Het Piratenschip zal bij de kinderen in de smaak vallen.

Speeltuin Katendrecht
Zuid, Katendrecht
Dit speelterrein is mooi gelegen en ruim opgezet. De speeltuin ligt naast het cruiseschip SS Rotterdam. Ideaal dus voor een gecombineerd uitje.

Speeltuin Vreewijk
Zuid, Zuiderpark
Aan de rand van het Zuiderpark in Rotterdam Zuid ligt speeltuin Vreewijk de Vaan. De speeltuin is geschikt voor kleine en grote kinderen van 0 tot 12 jaar. De speeltuin is uitgerust met een zandbak, een sportveld en 16 speeltoestellen.

Dakpark speeltuin 4

Speeltuin Dakpark Rotterdam
West, Dakpark
Deze speeltuin bevindt zich op het 1,2 km lange Dakpark, een attractie op zichzelf. Uniek aan deze ruime groene speeltuin zijn de hoogteverschillen en de 8 meter lange speelrivier.

Bouwspeeltuin Maeterlinck
Zuid, IJsselmonde
Bouwspeeltuin Maeterlinck is een unieke speelplek voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 t/m 12 jaar). Je kunt er hutten bouwen met hamers en spijkers en skelteren en spelen.

Ballorig 615x326

Overdekte speeltuin De Ballenbak
Oost, Alexanderpolder
In speelparadijs de Ballenbak kun je 7 dagen in de week superveilig spelen op tal van speeltoestellen. Ouders hebben gratis toegang.

Bungelland

Overdekte speeltuin Bungelland
Oost, Alexanderpolder
Spelen in een overdekte speeltuin waar voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar van alles te beleven is. Kom klauteren, springen, klimmen, glijden en nog veel meer!