Wereldhavendagen Rotterdam

Wereldhavendagen Rotterdam

wereldhavendagen

Wereldhavendagen in het kort

Wanneer
vrijdag 7 september t/m zondag 9 september 2018

Waar
Kades aan beide kanten van de Erasmusbrug waaronder de Wilhelminapier en het Scheepvaartkwartier.

Toegang
Gratis

 

Activiteiten Wereldhavendagen 

Wat is er allemaal te doen tijdens de Wereldhavendagen? Met zo’n 110 activiteiten te veel om op te noemen! Tot de verbeelding spreken de demonstraties op het water waaronder spectaculaire manoeuvres van mariniers. Daarnaast zijn verscheidene activiteiten op de kades en kunnen grote schepen bezocht worden. Voor kinderen en jongeren valt er ook genoeg te beleven zoals speciale excursies.

Het startschot van de Wereldhavendagen wordt traditiegetrouw gegeven op vrijdagmiddag om 14.00 uur met een bijzondere openingsact. Een andere grote traditie is de vuurwerkshow op zaterdagavond die op het water wordt gehouden. Het is ook goed om te weten dat er verschillende festivals aan de Wereldhaven zijn verbonden zoals de Nacht van de Kaap.

Programma 2018 Wereldhavendagen

Het programma van de Wereldhavendagen 2018 is aan de hand van zes thema’s: de grootste haven, de duurzame haven, de slimme haven,  de veilige haven, de carrièrehaven en de logistieke haven. En het algehele thema voor 2018 is ‘Energize’. De kades rond de Erasmusbrug geven in dat kader invulling aan ‘The Green Line to the Future’.

Bekijk het integrale programma op de website van Wereldhavendagen

2018-09-09T10:13:27+02:00