Zuiderpark 600x287

Zuiderpark Rotterdam

Het Zuiderpark in Rotterdam is het grootste stadspark van Nederland, goed voor 215 hectare, ongeveer 430 voetbalvelden groot. Met wandel- en fietspaden, een fantastisch speelterrein, een strandje, moerasgebied, bossen, eilanden en veel water vergeet je welhaast dat je in de grote stad bent.

 

Gratis sporten op Sportplaza

Het Sportplaza is een openbaar sportterrein in het Zuiderpark met gratis toegankelijke sportaccomodaties. Het Zuiderpark biedt volop ruimte voor sporten en bewegen: van voetbal en skaten tot kanoën en tennissen. Wie wil tennissen kan gebruik maken van vier asfalt tennisbanen. Ook is er een padelveld. Wat Padel is? Het is een combinatie van verschillende racketsporten waarbij het speelveld een kruising is tussen een tennis- en squashveld. In Nederland is dit nog redelijk onbekend maar met name in Latijns-Amerikaanse landen is padel een grote sport. Verder vind je in het Zuiderpark twee basketbalvelden. Natuurlijk kan er ook gevoetbald worden. Bezoekers van het Sportplaza Zuiderpark kunnen voetballen op twee kunstgrasvelden.

[slickr-flickr tag=”sportplaza”]

 

Skateplaza
Skaters kunnen zich in het Zuiderpark uitleven in een groot openbaar skatepark. De ‘streetspot’ zoals skaters het noemen, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal Rotterdamse skaters. Bijzonder is dat de skatebaan alle mogelijkheden biedtop één locatie.

Ook op outdoor gebied is er genoeg te beleven. Voor gevorderde klimmers is er de boulderblok, ofwel de klimrots. Inmiddels zijn een twintigtal logische lijnen (met alle grepen) getest en geklommen. Er zijn 5 vijfdegraads en de rest is zesdegraads.

Activiteiten in het Zuiderpark Rotterdam

Wil je met een kajak, waterfiets en een kano over het water? Of geef je de voorkeur aan een snelle step door het Zuiderpark? ZAP Zuiderpark Avonturen Point verhuurt divers materiaal voor leuke activiteiten. Ook organiseren ze workshops en evenementen.

 

Kinderactiviteiten in het Zuiderpark

Kinderboerderij De Molenwei
Dit kinderpark is gratis toegankelijk. Er zijn veel dieren uit de traditionele Nederlandse boerderij die door kinderen geaaid mogen worden.

Speeltuin De Vaan
Deze speeltuin telt verschillende klimtoestellen en glijbanen.

Avontureneiland
Midden in het Zuiderpark ligt het gratis toegankelijke Avontureneiland, een enorm speelterrein waar kinderen uren zoet zijn. Kinderen vermaken zich op de glijbanen, op indrukwekkende klimconstructies, op klauterstenen en in het piratennest. Er is ook water met een strandje.

[slickr-flickr tag=”avontureneiland”]

Eten en drinken in en rond het Zuiderpark

In en rond het Zuiderpark zijn diverse gelegenheden om te eten en te drinken. Voorbeelden hiervan zijn het Landhuis De Oliphant en Parkrestaurant Meerzicht.

Festival en evenementen

Voorbeelden van evenementen zijn het Metropolis Festival, een groot ééndaags popfestival met internationaal aanstormend talent, de Zuiderparkdagen, de Zuiderparkspelen en de Boothstock.

Vervoer en parkeren

Metro: haltes Slinge en Zuidplein
Tram: tramlijn 2 aan de Boergoensevliet en tramlijn 25 aan de Groene Hilledijk.
Parkeren: Ahoy

Lokatie

Het Zuiderpark ligt in Rotterdam-Zuid in Charlois nabij winkelcentrum Zuidplein en sportpaleis Ahoy.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Zuiderpark 51.880804, 4.480900 Zuiderpark