Zuiderpark Rotterdam

Het Zuiderpark in Rotterdam is het grootste stadspark van Nederland, goed voor 215 hectare, ongeveer 430 voetbalvelden groot. Met wandel- en fietspaden, een speelterrein, een strandje, moerasgebied, bossen, eilanden en veel water vergeet je welhaast dat je in de grote stad bent.

Gratis sporten

Het Sportplaza is een openbaar sportterrein in het Zuiderpark met gratis toegankelijke sportaccomodaties. Het Zuiderpark biedt volop ruimte voor sporten en bewegen: van voetbal en skaten tot kanoën en tennissen. Wie wil tennissen kan gebruik maken van vier asfalt tennisbanen. Ook is er een padelveld. Verder vind je in het Zuiderpark twee basketbalvelden. Bezoekers van het Sportplaza Zuiderpark kunnen voetballen op twee kunstgrasvelden.

Skaters kunnen zich in het Zuiderpark uitleven in een groot openbaar skatepark. De ‘streetspot’ zoals skaters het noemen, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal Rotterdamse skaters. Bijzonder is dat de skatebaan alle mogelijkheden biedt op één locatie. Ook op outdoor gebied is er genoeg te beleven. Voor gevorderde klimmers is er de boulderblok, ofwel de klimrots. Inmiddels zijn een twintigtal logische lijnen (met alle grepen) getest en geklommen. Vijf daarvan zijn vijfdegraads en de rest is zesdegraads.

Activiteiten Zuiderpark

Kinderactiviteiten in het Zuiderpark
Kinderboerderij De Molenwei is gratis toegankelijk. Er zijn veel dieren uit de traditionele Nederlandse boerderij die door kinderen geaaid mogen worden. Speeltuin De Vaan telt verschillende klimtoestellen en glijbanen. En midden in het Zuiderpark ligt ook nog het gratis toegankelijke Avontureneiland. Een enorm speelterrein waar kinderen uren zoet zijn met glijbanen, klimconstructies, op klauterstenen en het piratennest. Er is ook water met een strandje.

Eten en drinken in en rond het Zuiderpark
In en rond het Zuiderpark zijn diverse gelegenheden om te eten en te drinken. Voorbeelden hiervan zijn het Landhuis De Oliphant en Parkrestaurant Meerzicht.

Festival en evenementen
In het Zuiderpark worden regelmatig evenementen gehouden. Een bekend voorbeeld daarvan is het Metropolis Festival. Een groot ééndaags popfestival met internationaal aanstormend talent. Verder zijn er bijvoorbeeld de Zuiderparkdagen, de Zuiderparkspelen en Boothstock.

Bezoekersinformatie

Locatie

In Charlois nabij winkelcentrum Zuidplein en sportpaleis Ahoy in Rotterdam-Zuid

Bereikbaarheid en parkeren

Metro: haltes Slinge en Zuidplein
Tram: tramlijn 2 aan de Boergoensevliet en tramlijn 25 aan de Groene Hilledijk.
Parkeren: Ahoy

Rondleiding

Bezoek het Zuiderpark als onderdeel van een Rotterdam-Zuid fietstour.