Museums Rotterdam

Museums Rotterdam 2017-12-02T17:44:55+00:00

Rotterdam biedt een gevarieerd museumaanbod. We hebben hieronder de bekendste en interessantste musea voor je op een rijtje gezet. Klik verder voor een actueel overzicht van de tentoonstellingen per museum.

Boymans museumpark 300x220

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
Met enige afstand het bekendste Rotterdamse museum: Museum Boijmans Van Beuningen. Je kunt hier Nederlandse en Europese topstukken bekijken van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw van kunstenaars als Van Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Dalí en Christo.

Maritiemmuseum Professor Plons

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
Het Maritiem Museum Rotterdam behoort tot de top van de scheepvaart- en havenmusea in de wereld en toont jong en oud de maritieme wereld. In het gratis buitengedeelte kunnen schepen en oude havenkranen bekeken worden. Ook zijn er rondvaarten met historische schepen.

Terras Nai

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Het veelzijdige Nieuwe Instituut is gericht op architectuur, design en e-cultuur. Het bewaren en toegankelijk maken van archieven en collecties van Nederlandse architecten en stedenbouwkundigen is een rijkstaak die het Nieuwe Instituut vervult. Het Nieuwe Instituut beheerst tevens het Huis Sonneveld.

Fotomuseum Rotterdam 300x201

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332
Het Nederlandse Fotomuseum zit gevestigd in het fotogenieke Las Palmas op de Wilhelminapier. Fotoliefhebbers worden er op hun wenken bediend met een rijk geschakeerd tentoonstellingsprogramma, archieven van Nederlandse fotografen en verscheidene tijdelijke foto-exposities.

Stadskantoor Timmerhuis Rotterdam

Museum Rotterdam
Rodezand 26
Vanaf 6 februari 2016 wordt de geschiedenis van Rotterdam verteld in het Timmerhuis, een splinternieuwe creatie van Rem Koolhaas. Naast de vaste collectie zal Museum Rotterdam wisselende tentoonstellingen over Rotterdam presenteren.

Kunsthal Rotterdam 300x225

Kunsthal
Westzeedijk 341
De eerste Kunsthal van Nederland toont tijdelijke tentoonstellingen op het gebied van kunst en cultuur. Dankzij de grote oppervlakte kunnen vijf exposities tegelijkertijd worden gehouden. Het gebouw, ontworpen door Rem Koolhaas, trekt architectuurliefhebbers uit heel de wereld.  

Wereldmuseum 300x219

Wereldmuseum
Willemskade 25
Op een chique locatie op de hoek van de Willemskade en de Veerhaven staat het Wereldmuseum. De collectie is goed voor ruim 1800 objecten uit Afrika, Oceanië, Azië en Amerika. Naast kunst herbergt het Wereldmuseum ook een lunchroom én een restaurant met Michelinster. 

Mariniersmuseum

Mariniersmuseum
Wijnhaven 7-13
In het Mariniersmuseum pal naast het Witte Huis maak je kennis met een bijzondere elite eenheid, het Korps Mariniers. Bijzondere verhalen en beeldmateriaal tonen een inkijk in het leven van de Mariniers. In 2017 werd het Mariniersmuseum gekozen als leukste uitje van Zuid-Holland.

natuurhistorischmuseum

Natuurhistorisch Museum
Westzeedijk 345
Het grootste natuurmuseum van Nederland. Naast een collectie van 400.000 objecten biedt het Natuurhistorisch Museum een uitgebreid educatief programma. Het museum is gevestigd in Villa Dijkzigt.