Fotomuseum Rotterdam 300x201Het Nederlands Fotomuseum toont fotografie in verschillende vormen. Zowel fototentoonstellingen als archieven van Nederlandse fotografen maken hier deel van uit. Bezoekers kunnen luisteren naar het verhaal achter de foto’s, themavoorstellingen bekijken, surfen door de digitale collectie van ruim 120.000 foto’s, korte films bekijken van fotografen in de Filmlounge of rondneuzen in de uitgebreide bibliotheek. Het rijksmuseum voor fotografie is gevestigd in het voormalig pakhuis Las Palmas, een van de meest fotogenieke plekken op de Wilheminapier. Het Nederlands Fotomuseum trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers.

Collectie Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert een collectie van zes miljoen beelden. Lange tijd was daarvan maar een klein deel geregistreerd en gedigitaliseerd. Maar dit gaat veranderen nu het fotomuseum twee keer zo groot wordt. Zo wordt 1800 vierkante meter toegevoegd in 2020 en wordt na de zomer een permanente fototentoonstelling geopend.

Tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum bestaat voor een groot deel uit tijdelijke exposities. Je kunt uiteenlopende thema’s verwachten met veel aandacht voor Nederland. Wat er nu te zien is, kun je bekijken op de website van het Nederlands Fotomuseum.

Fotomuseum Koffiebar en eten en drinken in directe omgeving

Bij een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum kun je wat eten en drinken in de bescheiden Fotomuseum Koffiebar. In de directe omgeving op de Wilhelminapier vind je volop culinaire mogelijkheden, zoals de nabijgelegen Foodhallen.

Bezoekersinformatie Nederlands Fotomuseum

Entree

Volwassenen € 14,00
18 t/m 25 jaar € 7,00
CJP € 6,00
Tot 17 jaar gratis
Museumkaart gratis
Rotterdampas gratis

 

Openingstijden Nederlands Fotomuseum

maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag: van 11:00 uur tot 17:00 uur
zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag gesloten

Contactgegevens Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
010 2030405