Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum toont fotografie in verschillende vormen. Zowel fototentoonstellingen als archieven van Nederlandse fotografen maken hier deel van uit. Bezoekers kunnen luisteren naar het verhaal achter de foto’s, themavoorstellingen bekijken of bijvoorbeeld surfen door de digitale collectie van ruim 120.000 foto’s. Verder kun je rondneuzen in de uitgebreide bibliotheek of korte films bekijken van fotografen in de Filmlounge. Het rijksmuseum voor fotografie is gevestigd in het voormalig pakhuis Las Palmas, een van de meest fotogenieke plekken op de Wilheminapier. Het Nederlands Fotomuseum trekt onder normale omstandigheden jaarlijks ruim 100.000 bezoekers.

Collectie Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert een collectie van ruim 5,5 miljoen beelden. De meeste daarvan zijn gedigitaliseerd en kunnen bekeken worden in de beeldbank. Daarnaast beheerst het Nederlands Fotomuseum  meer dan 174 archieven van historische en eigentijdse fotografen.

Tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum

Tijdelijke exposities maken het grootste deel uit van het Nederlands Fotomuseum. Verwacht uiteenlopende thema’s met veel aandacht voor Nederland. Bekijk de website van het Nederlands Fotomuseum voor de huidige exposities.

Eten en drinken in het Fotomuseum en omgeving

Bij een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum kun je een koffie drinken in de bescheiden Fotomuseum Koffiebar. In de directe omgeving, Wilhelminapier en Katendrecht, vind je volop culinaire mogelijkheden. Zoals de nabijgelegen Foodhallen.

Bezoekersinformatie

Adres:

Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam

Openingstijden en entree

Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Het reguliere tarief voor volwassenen is 14 euro (7 euro voor 18-25 jaar)

Bereikbaarheid en parkeren

Parkeren kan in de P1 World Port Center, QPark De Rotterdam of op het parkeerterrein vlak achter het museum.

Rondleiding

Een rondleiding in de omgeving van het Fotomuseum?