Wat heeft Rotterdam op biergebied te bieden? Genoeg! Rotterdam telde ooit tientallen bierbrouwerijen en die tijden herleven nu lokaal bier weer helemaal in opkomst is. Op deze pagina vind je brouwerijen waar je een Rotterdams biertje kunt drinken, net als biercafés, bierlokalen en een aantal bijzondere bierwinkels.

Biercafés Rotterdam

Locus Publicus
Oostzeedijk 364
Bierlokaal met meer dan 200 speciaalbieren en met altijd 15 soorten bier op tap die wisselen per seizoen. Daarmee een van de grootste van Rotterdam op biergebied. Goed om te weten, Locus Publicus organiseert ook bierproeverijen.

Belgisch Biercafé Boudewijn
Nieuwe Binnenweg 53
Sinds 2016 biedt Boudewijn Belgische sfeer en gastvrijheid in Rotterdam. Met een grote verscheidenheid aan Belgische bieren; meer dan 100 soorten bier op fles en 8 soorten bier van de tap. Naast bier ook lekker eten van de Vlaamse keuken.

Proeflokaal Reijngoud
Schiedamse Vest 148
Dit biercafé op de hoek van de Witte de Withstraat en de Schiedamse vest is niet alleen ruim opgezet maar beschikt ook over een groot terras. Reijngoud serveert 16 bieren van de tap en meer dan 100 op fles. Eten kan ook met typische cafégerechten.

Bokaal
Nieuwemarkt 11
Een levendig stadscafé en bierlokaal met een zeer groot terras op de hoek van de Pannekoekstraat. Bokaal heeft 11 bier op de tap en meer dan 80 op fles waaronder het nodige bier van Rotterdamse brouwers.

Biergarten terras

Biergarten
Schiestraat 18
Hip openlucht biercafé met bier, wijn en bbq. Het terrein achter het Schieblock bij het Hofplein, ingericht met houten banken en tafels, is al jaren een groot succes. Ook het jaarlijkse Oktoberfest is een aanrader voor bierliefhebbers.

Bierbrouwers Rotterdam

bierbrouwerij-de-pelgrim

De Pelgrim
Stadsbrouwerij De Pelgrim begon in 1996 met het maken van eigen bier midden in historisch Delfshaven. Proef de Rotterdamse biertjes zoals het niet te versmaden Stoombier binnen of buiten op het terras. Ook een rondleiding of een en proeverij is mogelijk.

kaapse-brouwers

De Kaapse Brouwers
Deze jonge stadsbrouwerij is sinds 2014 in bedrijf in de Fenix Food Factory op Katendrecht. De brouwer bracht het craft beer naar Rotterdam. In de brouwerij is een bierwinkel en er worden proeverijen gehouden.

brouwerij-noordt

Brouwerij Noordt
In een voormalige brandweerkazerne in het Oude Noorden brouwt Noordt zo’n 15 soorten Rotterdamse bieren. In de brouwerij en op het grote terras kun je alle biertjes proeven waaronder pareltjes als Noordsingl.

Bierwinkels Rotterdam

World of Drinks
Grote Markt 190
In de Markthal vinden we ruim 500 speciaalbieren gesorteerd op land en soort proeven en kopen. Beneden is de slijterij, boven het café, zeker een uniek concept.