Biercafés en bierbrouwers in Rotterdam

Biercafés en bierbrouwers in Rotterdam 2017-07-08T23:56:28+00:00

Op deze pagina vind je de beste biercafés, bierlokalen en brouwerijen van Rotterdam. In het verleden telde Rotterdam tientallen bierbrouwerijen en die tijden herleven deels nu lokaal bier weer in opkomst is. Rotterdam telt nu drie brouwerijen waar je een biertje kunt drinken of een rondleiding kunt volgen. Tenslotte presenteren we je ook een aantal bijzondere bierwinkels voor de bierliefhebber.

Biercafés Rotterdam

Locus Publicus
Oostzeedijk 364
Bierlokaal met meer dan 200 speciaalbieren en met altijd 15 soorten bier op tap die wisselen per seizoen. Daarmee een van de grootste van Rotterdam op biergebied. Locus Publicus organiseert ook bierproeverijen.

Belgisch Biercafé Boudewijn
Nieuwe Binnenweg 53
Sinds 2016 Belgische sfeer en gastvrijheid in Rotterdam. Met een grote verscheidenheid aan Belgische bieren; meer dan 100 soorten bier op fles en 8 soorten bier van de tap. Naast bier ook lekker eten van de Vlaamse keuken.

Proeflokaal Reijngoud
Schiedamse Vest 148
Dit biercafé op de hoek van de Witte de Withstraat en de Schiedamse vest is ruim opgezet en beschikt over een groot terras. Reijngoud serveert 16 bieren van de tap en meer dan 100 op fles. Eten kan ook met typische cafégerechten.

Bokaal
Nieuwemarkt 11
Een levendig stadscafé en bierlokaal met een zeer groot terras op de hoek van de Pannekoekstraat. Bokaal heeft 11 bier op de tap en meer dan 80 op fles waaronder bier van Rotterdamse brouwers.

Biergarten terras

Biergarten
Schiestraat 18
Hip openlucht biercafé met bier, wijn en bbq. Het terrein achter het Schieblock bij het Hofplein, ingericht met houten banken en tafels, is een groot succes. Ook het jaarlijkse Oktoberfest is zeer populair.

Bierbrouwers Rotterdam

bierbrouwerij-de-pelgrim

De Pelgrim
Stadsbrouwerij De Pelgrim begon in 1996 met het maken van eigen bier midden in historisch Delfshaven. Proef de Rotterdamse biertjes zoals Stoombier of Mayflower binnen of buiten op het terras. Ook een rondleiding of een en proeverij is mogelijk.

kaapse-brouwers

De Kaapse Brouwers
De jonge stadsbrouwerij is sinds 2014 in bedrijf in de Fenix Food Factory op Katendrecht. De brouwer bracht het craft beer naar Rotterdam. In de brouwerij is ook een bierwinkel en er worden proeverijen gehouden.

brouwerij-noordt

Brouwerij Noordt
In een voormalige brandweerkazerne in het Oude Noorden brouwt Noordt zo’n 15 soorten Rotterdamse bieren. In de brouwerij en op het grote terras kun je alle biertjes proeven zoals IPAL, Saison, Bok en Tank 5.

Bierwinkels in Rotterdam

World of Drinks
Grote Markt 190
De hotspot voor bierliefhebbers is gevestigd in de Markthal. Hier kun je ruim 500 speciaalbieren gesorteerd op land en soort proeven en kopen. Beneden is de slijterij, boven het café, een uniek concept in Rotterdam.

Plan B
’s Gravendijkwal 135
Deze propvolle bierwinkel heeft een zeer breed assortiment. Meer dan 1.400 verschillende bieren met de focus op Britse- en Amerikaanse bieren.

Mad About Malt
Voorburgstraat 109
De in 2016 geopende bierwinkel in de Hofbogen is simpel en strak ingericht. Kwaliteit gaat hier voor kwantiteit. Alle bieren zijn ambachtelijk gebrouwen. De focus ligt op bieren uit Spanje, Canada, Nieuw Zeeland en Amerika.