Vind hier een leuk vervoersmiddel voor je verkenning van Rotterdam. Van de fiets tot de historische tram en van de benenwagen tot de watertaxi.

Fietsen Rotterdam 2

Fietsen in Rotterdam
De fiets is de beste manier om verschillende stadsdelen van Rotterdam snel te verkennen. Lees meer over het huren van fietsen, OV-knooppunten en gratis fietsenstallingen.

Koopgoot Beurstraverse Rotterdam

Wandelen in Rotterdam
Te voet is de beste manier om een bepaalde wijk van de stad te verkennen. Zo is het centrum van Rotterdam goed aan te lopen. Klik verder voor wandelingen met of zonder gids, stads- en architectuurwandelingen en wandelingen in verrassende wijken buiten het centrum.

Tram Rotterdam 300

Tram Rotterdam
De trams zijn een snelle, gemakkelijke en een goedkope manier om jezelf te verplaatsen in Rotterdam en laten je bovendien genieten van de toeristische attracties. Een aanrader in de zomer: de historische tram Lijn 10.

Metro Rotterdam 300

Metro Rotterdam
De metro in Rotterdam is een handig vervoersmiddel om snel grotere afstanden te overbruggen in met name de gebieden buiten het stadscentrum als Zuid.

Watertaxi 300x192

Vervoer over het water
Misschien wel de aangenaamste manier om te reizen in Rotterdam: over het water. De watertaxi of de waterbus brengen je niet alleen snel op je plaats van bestemming maar laten je vanaf het water ook optimaal genieten van spectaculaire uitzichten op Rotterdam.

bus-rotterdam ret 300

Bus Rotterdam
Rotterdam kent een uitgebreid busnetwerk dat de regio Rotterdam en Rijnmond bestrijkt. Voor plaatsen in de omgeving van Rotterdam kun je gebruik maken van de bussen van RET, Arriva of Connexion die o.m. vertrekken van Centraal Station, Zuidplein, Alexandrium en Kralingse Zoom.

centraal_station_rotterdam

Trein Rotterdam
Ook de trein is handig als je Rotterdam bezoekt. Reis bijvoorbeeld naar station Blaak als je naar de Markthal wilt. En wie wilt shoppen in Alexandrium stapt uit bij het gelijknamige station.

Auto van Brienenoordbrug

Met de Auto in Rotterdam
Waar parkeren in Rotterdam? Parkeren op straat is sinds 1 januari 2017 duurder geworden. Goedkope alternatieven zijn de gemeentelijke parkeergarages en de P+R terreinen.