terrassen witte de with

De Witte de Withstraat in Rotterdam is een hippe en zeer levendige culturele uitgaansstraat met veel kunstgaleries, populaire cafés, restaurants en winkels die net even anders zijn. De geweldige sfeer van de Witte de Withstraat wordt versterkt door de vele terrassen op de straat. Een must-see voor wie Rotterdam bezoekt.

Restaurants Witte de Withstraat

In de Witte de Withstraat kun je een gevarieerd en origineel aanbod restaurants verwachten. Wereldeethuis Bazar is misschien wel het levendigste restaurant van Rotterdam en diezelfde levendigheid vinden we in de zomer ook terug op het royale terras. Vietnamese eethuisje Vivu is voor fijnproevers, terwijl je een Italiaanse maaltijd of lunch nuttigt bij Oliva. Bij de Bagel Bakery stop je even voor een lekkere verse bagel. Voor betere wijn neem je een kijkje bij Wijnbar Het Eigendom.

Bars en terrassen Witte de Withstraat

Café De Witte Aap werd door de Lonely Planet in 2010 uitgeroepen tot beste bar ter wereld, dus daar moet je wel even naar binnen. Aan de overkant ligt het trendy Nieuw Rotterdams Cafe, gevestigd in een statig pand waarin het voormalige kantoor van de krant NRC huisde. Of bezoek Bierboutique Rotterdam, in 2019 in top 3 Beste Cafés van Nederland.

King Kong Hostel

Aan de Witte de Withstraat zit ook nog eens het beste hostel van Rotterdam. Het hippe trendy King Kong Hostel is een plek waar jonge reizigers, feestgangers, backpackers of mensen ‘ on a budget’ het fantastisch zullen vinden.

Festivals Witte de Withstraat

In maart wordt de Museumnacht010 gehouden dat zich voor een flink deel afspeelt in de Witte de Withstraat, in het bijzonder als het gaat om het uitgaansvertier. Een bekend festival dat helaas niet meer bestaat is De Wereld van het Witte de Withkwartier. Het kunstfestival dompelde de Witte de Withstraat gedurende drie dagen in september onder in kunst, cultuur en eten en drinken.

Koffiebar Hopper

Een van de beste koffiebars van Rotterdam is Hopper Coffee & Bakery. Deze koffiezaak is te vinden aan de Schiedamse Vest, een zijstraat van de Witte de Withstraat. Hopper werd in 2012 tot beste koffiezaak van Nederland verkozen.

Winkelen Witte de Withstraat

Voor exclusieve lingerie ga je naar de in het oog springende lingeriewinkel van Marlies Dekkers, de Rotterdamse topontwerpster die de hele wereld verovert met haar exclusieve lingerie. Iets verderop zit de schoenenwinkel van Betsy Palmer met haar gewaagde laarzen en eigenzinnige pumps. Daarnaast vind je Paraddy, de speciaalzaak op het gebied van ballet-danskleding en schoenen. R.S.I. The Attraction, is gespecialiseerd in skates, snowboardkleding, snowboards, rollerskates, frisbees en vliegers. Goliath is een leuke boetiek met hippe schoenen.

Kunstgaleries Witte de Withstraat

Bij Galerie Ecce kun je terecht voor een grote collectie hedendaagse kunst. Of bezoek Galerie van Eijk voor moderne kunst, schilderijen, beeldhouwwerken, brons en keramiek. Witte de With Contemporary Art is een internationale kunstinstelling waar tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst worden gehouden.