Witte de Withstraat in Rotterdam

De Witte de Withstraat is de hipste en levendigste culturele uitgaansstraat van Rotterdam. Veel kunstgaleries, populaire cafés, restaurants en winkels die net even anders zijn. De geweldige sfeer van de Witte de Withstraat wordt versterkt door de vele terrassen op de straat. Een must see voor wie Rotterdam bezoekt!

Restaurants Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat heeft een gevarieerd restaurantaanbod voor je in petto. Al vele jaren een vaste waarde in de Witte de Withstraat is het exotische restaurant Bazar. Een van de levendigste restaurants van Rotterdam  en die levendigheid vinden we in de zomer ook terug op het royale terras. Voor fijnproevers is er ook het Vietnamese eethuisje Vivu of Oliva voor een Italiaanse maaltijd of lunch. Of stop even bij Bagel Bakery voor een lekkere verse bagel. Voor een fijn glas wijn neem je een kijkje bij de goed bezochte wijnbar Het Eigendom.

CR Witte de Withstraat NRC
CR De Witte Aap

Bars en terrassen

Café De Witte Aap werd ooit door de Lonely Planet uitgeroepen tot beste bar ter wereld, dus daar moet je wel even naar binnen…Aan de overkant ligt het trendy Nieuw Rotterdams Cafe, gevestigd in een statig pand waarin het voormalige kantoor van de krant NRC huisde. Of bezoek Bierboutique Rotterdam, in 2019 in top 3 Beste Cafés van Nederland.

Winkelen in de Witte de Withstraat

Voor exclusieve lingerie ga je naar de in het oog springende lingeriewinkel van Marlies Dekkers. De Rotterdamse topontwerpster die de wereld veroverde met haar exclusieve lingerie. Iets verderop zit de schoenenwinkel van Betsy Palmer met haar gewaagde laarzen en eigenzinnige pumps. Daarnaast vind je Paraddy. Een speciaalzaak op het gebied van ballet-danskleding en schoenen. R.S.I. The Attraction is gespecialiseerd in skates, snowboardkleding, snowboards, rollerskates, frisbees en vliegers. Goliath is een leuke boetiek met hippe schoenen.

CR Winkelen
CR Kunstinstituut Melly

Kunstgalleries

Bij Galerie Ecce kun je terecht voor een grote collectie hedendaagse kunst. Of bezoek Galerie van Eijk voor moderne kunst, schilderijen, beeldhouwwerken, brons en keramiek. Kunstinstituut Melly is een internationale kunstinstelling waar tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst worden gehouden. Neem ook een kijkje bij TENT, een van de bekendste galeries in de straat.

CR Kingkong hostel

Hotels en Hostels

Het beste hostel van Rotterdam is het hippe trendy King Kong Hostel. Het is een plek waar jonge reizigers, feestgangers, backpackers of mensen ‘on a budget’ het fantastisch gaan vinden.

Geschiedenis Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat werd in 1871 vernoemd naar de zeeheld Witte Corneliszoon de With (1599-1658). Deze Rotterdamse vlootvoogd ligt begraven in de Sint Laurenskerk. In de jaren vijftig van de vorige eeuw had de Witte de Withstraat in Rotterdam als bijnaam Fleet Street (een bekende krantenstraat in London). Want dagbladen als De Rotterdammer en NRC zaten er gevestigd. De Nederlandse Dagblad Unie en later Het Vrije Volk zaten lange tijd aan de Westblaak om de hoek. In de zeventiger jaren kreeg de straat een slechte reputatie door de illegale gokhuizen en louche cafés. In de jaren 90 werd door de gemeente een uitgebreide metamorfose in gang gezet. Dit gebeurde door panden op te kopen en te verhuren als galeries als onderdeel van de Kunst-As die het Museumpark en het Maritiem Museum met elkaar verbindt.

In de omgeving van Witte de Withstraat

Een van de beste koffiebars van Rotterdam is Hopper Coffee & Bakery. Deze koffiezaak is te vinden aan de Schiedamse Vest, een zijstraat van de Witte de Withstraat. Hopper werd in 2012 tot beste koffiezaak van Nederland verkozen.