De wereldberoemde Rotterdamse haven en de indrukwekkende skyline van Rotterdam maken vanaf het water nog meer indruk. Hieronder presenteren we verschillende rondvaarten voor sightseeing vanaf het water. Neem voor nog meer waterattracties ook een kijkje op Varen in Rotterdam waar ook informatie gevonden kan worden over de watertaxi en de cruiseschepen die Rotterdam aandoen.

Spido_171009_300x168

Rondvaart met Spido
De Spido, een begrip in Rotterdam, verzorgt verschillende rondvaarten en cruises. De voordeligste en populairste rondvaart is de korte ‘Havenrondvaart’ van 75 minuten (tarief volwassenen: € 13,25).

Splashtours 300

De amfibiebus van Splashtours
De opvallende amfibiebussen van Splashtours zijn sinds 2010 actief in Rotterdam. In 60 minuten rijdt de knalgele bus door de Rotterdamse binnenstad om vervolgens het water in te duiken. Een aanrader voor kinderen (€ 18,00 voor kinderen t/m 11 jaar).

Varen stadshavens sloep Rotterdam

Privé rondvaart
Je kunt Rotterdam ook op het water beleven met je eigen gids. Een aanrader is een gecombineerde rondvaart en stadswandeling die voert door de oude stadshavens en het centrum van Rotterdam. Of laat je rondvaren op een privéschip met een stadsgids onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.