Als je een trip naar Rotterdam gaat plannen, is de eerste stap de weg ernaar toe. Ga je met de trein, de auto, het vliegtuig of misschien wel per boot? In dit artikel staan alle tips over vervoer naar Rotterdam beschreven.

Treinen Rotterdam Centraal

Trein
Het paradepaardje Station Rotterdam Centraal kent rechtstreekse verbindingen met tal van Nederlandse steden. Internationale verbindingen over de rails zijn er o.m. met Antwerpen, Brussel en Parijs en spoedig ook met Londen. Naast CS zijn stations als Station Rotterdam Blaak (bij de Markthal) en Station Rotterdam Alexander (bij winkelcentrum Alexandrium) handig voor reizigers.

Rotterdam_The_Hague_Airport

Luchthaven Rotterdam
Rotterdam The Hague Airport ligt in het noorden van Rotterdam in de wijk Zestienhoven. Bussen vanaf CS rijden overdag elke 10 minuten naar de luchthaven, een ritje van ongeveer 20 minuten. Steeds meer Europese steden onderhouden verbindingen met Rotterdam. Luchtvaartmaatschappij Transavia verbindt Rotterdam met o.m. Barcelona, Ibiza, Alicante, Malaga, Faro en Rhodos.

Metro Rotterdam 300

Metro
Vanuit de regio is Rotterdam ook goed bereikbaar met de metro. Zo verbindt RandstadRail Rotterdam met Zoetermeer en Den Haag.

Aqualiner katendrecht

Water
Vanuit de regio is Rotterdam goed bereikbaar over het water. De Waterbus kent verbindingen met o.m. Dordrecht en Kinderdijk. In Rotterdam bevinden de haltes zich bij de Erasmusbrug, Katendrecht en de Sint Jobshaven. Vanuit Engeland is Rotterdam bereikbaar met P&O Ferries.

Flixbus

Bus
Rotterdam is vanuit tal van Nederlandse en Europese steden bereikbaar per bus. Flixbus en Eurolines rijden elke dag op Rotterdam, een goedkope manier om van het buitenland naar Rotterdam te reizen. In de regio verzorgt RET verschillende bustrajecten die Rotterdam met grotere en kleinere plaatsen verbindt.

Auto van Brienenoordbrug

Auto
Rotterdam is met de auto bereikbaar via o.m. de snelwegen A4, A13, A15, A16 en A20. Afritten naar Rotterdam Centrum staan duidelijk aangegeven. Bekijk voordelige parkeerplaatsen in het centrum en aan de rand van de stad.