Koningsdag Rotterdam

Koningsdag Rotterdam

Rotterdam viert op 27 april verspreid door heel de stad uitgebreid Koningsdag. Op deze pagina vind je de bekendste Rotterdamse vrijmarkten, de leukste festivals, feesten en speciale activiteiten.

Rotterdamse festivals tijdens Koningsdag

De Rotterdamse Koningsdag telt verscheidene festivals. Tot de bekendste behoren het Kralingse Bos Festival en het Oranjebitter Festival. Op de 5 podia van het Kralingse Bos Festival vonden in 2017 optredens plaats van o.m. De Jeugd van Tegenwoordig en de Vengaboys. Het gezellige Oranjebitter Festival in Het Park ontvangt inmiddels duizenden bezoekers die afkomen op muziek en lekker eten en drinken. De Rotterdamse Koningsdag telt ook volop kleinschalige festivals. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het Noordplein bij Containerbar Noord of bezoek het eveneens gratis Vier Kingsday bij het terras van Hotel New York. Of ga voor gezelligheid naar het Heemraadsplein, en zo kunnen we nog even doorgaan.

Vrijmarkten Rotterdam

Een van de bekendste en beste vrijmarkten van Rotterdam wordt gehouden op de gezellige Nieuwe Binnenweg. Andere prominente vrijmarkten vind je op de Westersingel, het Eendrachtsplein, de Meent, de Binnenrotte en de Coolsingel. Zoek je het wat kleinschaliger? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje bij COPPI Koffie op Noord aan de Bergweg, speciaal voor fietsliefhebbers.

Editie 2018 Koningsdag Rotterdam

Op het Lloyd Multiplein wordt weer de jaarlijkse Koningskermis gehouden met tientallen attracties. De kermis blijft staan tot 6 mei. Oranjebitter bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt groots gevierd. Dit jaar zijn er optredens van De Likt, Snelle Jelle, Convoi Exeptional, Antall en The Flexican. Vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel en de Maastunnel zijn er in het centrum minder vrijmarkten in het centrum dan voorheen. Centraal gelegen vrijmarkten vind je o.m. in de Hoogstraat en de Binnenrotte.

2018-04-23T10:41:36+00:00