Praktisch Marathon Rotterdam

Wanneer: zaterdag 7 en zondag 8 april 2018

Waar: start Schiedamsedijk, finish Coolsingel

Toegang: Gratis

Vervoer: kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Marathon Rotterdam 51.921019, 4.479429

Marathon Rotterdam

Op zondag 8 april 2018 vindt de 38e Marathon van Rotterdam plaats. De Marathon Rotterdam is al 16 jaar op rij het grootste en best bezochte ééndaagse sportevenement van Nederland met zo’n 925.000 toeschouwers en duizenden lopers. Een van de charmes van de stadsmarathon van Rotterdam is de enthousiaste menigte rond het parcours die zorgt voor een unieke sfeer. Naast amateur lopers verschijnt ook de absolute wereldtop aan de start.

Onderdelen
Ongeveer 17.500 deelnemers doen jaarlijks mee aan de NN Marathon Rotterdam, een traject van ruim 42 km. Daarnaast is er een kwartmarathon (10 km) en op zaterdag is er ook nog de mini-marathon (4,2 km) en de Kids Run (1 en 2,5 km).

Reisadvies en tijden Marathon Rotterdam
Rotterdam, en in het bijzonder de binnenstad, is op de dag van de marathon deels afgesloten voor autoverkeer. Reis daarom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt kan deze parkeren bij een van de P+R terreinen aan de rand van de stad en eenvoudig verder reizen met metro of tram naar het start- en finishgebied. De NN Marathon Rotterdam met de wedstrijdlopers start dit jaar bij de Schiedamsedijk aan de voet van de Erasmusbrug om 10:00 uur. De laatste loper wordt rond 16:25 verwacht bij de finish op de Coolsingel. Op de kaart hiernaast is de route aangegeven (klik op de kaart voor een vergroting).