Festival De Parade in het kort

Wanneer: vrijdag 29 juni t/m zondag 8 juli 2018
Waar: Museumpark Rotterdam
Toegang: eerste uur gratis entree; reguliere entree 7,50 euro

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Parade 51.912330, 4.473302

Het Theaterfestival de Parade staat met zijn tenten, restaurants en terrassen in de vroege zomer in het Museumpark. Daarmee is Rotterdam de eerste bestemming die de Parade aandoet. Op het terrein staan jaarlijks ruim 100 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen op de planken. Naast de avondvoorstellingen zijn er ook genoeg kinderactiviteiten waaronder een ware KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Programma 2018 

In 2018 zijn er speciale onderdelen toegevoegd. In de eerste dagen opent Chez Mie haar deuren, een dansdant met elke avond een andere dansstijl. De laatste vijf dagen van het festival staan Deelder en Van der Lek op de planken met elke dag een mystery guest. Verder zijn er de Rotterdamse talenten Dalton Jansen en Romano Haynes met hun eigen voorstelling op het festival. Op de nieuwe locatie de Rozentuin is de voorstelling Missie zkt. Café Correct (oudste café van de Parade) staat in 2018 voor het eerst buiten het terrein zodat ook voorbijgangers de sfeer van de Parade kunnen meekrijgen. Opgelet: bezoekers van Museum Boijmans, Kunsthal, Het Nieuwe Instituut Chabot Museum en Het Natuurhistorisch Museum krijge 4 euro korting op een kaartje (omgekeerd geld dat je 4 euro korting bij deze musea).

Eten en drinken

Op de Parade kan heerlijk gegeten en geborreld worden. Van kleine hapjes tot uitgebreide diners, van kleurrijke cocktails tot een breed aanbod wijnen.

Openingstijden De Parade

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 01.00 uur. Woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 01.00 uur. Vrijdag van 15.00 tot 02.00 uur. Zaterdag van 14.00 tot 02.00 uur.

Toegangsprijzen De Parade

In het eerste uur kun je in Rotterdam het terrein van De Parade gratis betreden. De kaarten zijn zowel op het terrein als online te koop.

Entree regulier: € 7,50.
Iedereen tot 17 jaar: gratis.
CJP-pas en Rotterdampas entree: € 3,50.

De toegangsprijzen van de voorstellingen en attracties variëren van € 2,- tot € 10,-