Rotterdam telt acht sterrenrestaurants, drie met twee sterren en vijf met één ster. Hieronder volgt een actueel overzicht van de Rotterdamse restaurants met Michelinsterren.

FG

FG Restaurant (**)
Katshoek 37b
FG Restaurant beschikt sinds 2013 over twee Michelinsterren. Het restaurant  wordt geleid door de Brabantse meesterkok François Geurds, befaamd om zijn ‘culinair laboratorium’ dat hij als eerste in Nederland introduceerde.

Fred

Restaurant Fred (**)
Honingerdijk 263 – 265
Het tweesterrenrestaurant Fred wordt bestierd door meesterkok Fred Musterd. Zijn kookstijl is gebaseerd op de klassieke Franse keuken maar met een geheel eigen draai.

Parkheuvel food

Parkheuvel (**)
Heuvellaan 21 – Scheepvaartkwartier
Parkheuvel was in 2002 het eerste Nederlandse restaurant dat drie Michelinsterren verwierf.In de Franse keuken van chefkok Eric van Loo draait het allemaal om kwaliteit. Restaurant Parkheuvel bevindt zich in Het Park in de omgeving van de Euromast.

Amarone

Amarone (*)
Meent 72a – Centrum
Al kort na de opening in 2007 verkreeg Amarone een Michelinster. Klassiek Frans met een moderne twist, zo omschrijft chefkok Gert Blom zelf zijn kookstijl.

restaurant-fitzgerald-rotterdam

Fitzgerald (*)
Gelderseplein 49
Fitzgerald heeft in 2017 voor het eerst een Michelinster gekregen. Eigenaar Gonzales vertrok in 2014 bij het Wereldmuseum dat tot 2017 ook een ster had. Fitzgerald wordt geroemd om zijn moderne uitstraling, goede combinatie van gerechten en voortreffelijke wijnkaart. 

joelia

Joelia (*)
Coolsingel 5 
Reeds in 2015, negen maanden na opening, ontving Joelia zijn eerste Michelinster. De gerechten van dit restaurant laten zich omschrijven als creatief, intens en met de nodige Japanse invloeden. Topchef Mario de Ridder was voorheen werkzaam bij Aan de Zweth op de grens van Rotterdam en Delft, een restaurant dat in 2015 een ster ontving.

fgfoodlab

FG Food Labs (*)
Katshoek 41
Direct naast FG Restaurant bevindt zich het laagdrempeliger FG Food Labs dat in 2014 zijn eerste Michelinster verwierf. FG Food Labs is het tweede sterrenrestaurant van François Geurds in Rotterdam.

sterrenrestaurant-the-millen

The Millèn (*)
Weena 686
Maar 5 maanden had The Millèn nodig om een Michelinster te verwerven. In The Millèn, gevestigd in het Mariott-hotel, kookt Wim Severein. Hij was eerder chefkok van het Wereldmuseum.