Vroesenpark 1

Vroesenpark Rotterdam

Het Vroesenpark is een stadspark in de wijk Blijdorp in Rotterdam Noord. Het Vroesenpark is aangelegd als een gebruikerspark met veel wandelpaden en ruime grasvelden om te sporten, te picknicken of te barbecueën. Voor kinderen is er een leuke speeltuin en een grote visvijver. Nog steeds een goed bewaard geheim is het Vroesenpaviljoen, een heerlijke plek om wat te eten en te drinken en van de zon te genieten.

Geschiedenis

Het Vroesenpark is vanaf 1929 aangelegd naar een plan van stadsarchitect W.G. Witteveen. Vanaf 1940 werd het deel van het park ten zuiden van de Stadhoudersweg onderdeel van Diergaarde Blijdorp. In de hongerwinter in 1944 werd de rest van het park gekapt door bewoners. In 1948 werd door landschapsarchitect J.T.P. Bijhouwer (1893-1974) een compleet nieuw plan voor het Vroesenpark gemaakt. In het westelijk deel van het park kwamen tennisbanen die er nog steeds liggen. Het park werd in 1958 heropend en kreeg in 1977 kreeg zijn huidige naam.

Festivals

Het Vroesenpark kent een traditie met festivals. Sinds 2009 wordt in augustus in het park het artistieke festival Duizel in het Park gehouden, terwijl in juni het culinaire festival TREK plaatsvindt.

Sporten

Het Vroesenpark trekt in de weekenden en in de avonden veel sporters. In juni 2016 is er voor sporters een bootcampplek bijgekomen waar sporters zich kunnen uitleven op rekken, balken en banken voor de buikspieren.

Vroesenpaviljoen

In 2015 is in het park het Vroesenpaviljoen geopend, een fijne koffie- en eetpaviljoen die culinair goed aan de weg timmert. Je vindt er seizoengerechten en bijvoorbeeld zelfgemaakte vissoep, stoofgerechten en limonades. In 2017 won het Vroesenpaviljoen de Gouden Pollepel uitgereikt door Ronald Giphart. Op zomerse dagen is het ruime terras aan de graszijde een zeer aangename plek om te vertoeven. Het Vroesenpaviljoen beschikt verder ook over een klein podium met activiteiten voor jong en oud.

Horeca paviljoen Vroesenpark

Bekijk hier meer parken in Rotterdam >

Locatie

Vroesenlaan, Blijdorplaan, Rotterdam
Naast dierentuin Blijdorp op ongeveer 600 meter

OV: metrostation Blijdorp op een paar minuten lopen
Parkeren: weinig parkeerplaatsen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Vroesenpark 51.931545, 4.452560 Vroesenpark