Vroesenpark

Het Vroesenpark is een stadspark in de wijk Blijdorp in Rotterdam Noord. Het Vroesenpark is aangelegd als een gebruikerspark met veel wandelpaden en ruime grasvelden om te sporten, te picknicken of te barbecueën. Voor kinderen is er een leuke speeltuin en een grote visvijver. Nog steeds een goed bewaard geheim is het Vroesenpaviljoen. Een fijne plek om wat te eten en te drinken en van de zon te genieten. Het Vroesenpark trekt in de weekenden en in de avonden ook de nodige sporters. In het park is een bootcampplek waar sporters zich kunnen uitleven op rekken, balken en banken voor de buikspieren.

Geschiedenis

Het Vroesenpark is vanaf 1929 aangelegd naar een plan van stadsarchitect W.G. Witteveen. Vanaf 1940 werd het deel van het park ten zuiden van de Stadhoudersweg onderdeel van Diergaarde Blijdorp. In de hongerwinter in 1944 werd de rest van het park gekapt door bewoners. In 1948 werd door landschapsarchitect J.T.P. Bijhouwer (1893-1974) een compleet nieuw plan voor het Vroesenpark gemaakt. In het westelijk deel van het park kwamen tennisbanen die er nog steeds liggen. Het park werd in 1958 heropend en kreeg in 1977 kreeg zijn huidige naam.

Vroesenparkpaviljoen

In 2015 is in het park het Vroesenpaviljoen geopend. In dit fijne paviljoen kun je terecht voor seizoengerechten, zelfgemaakte vissoep, stoofgerechten en limonades. In 2017 won het Vroesenpaviljoen de Gouden Pollepel uitgereikt door Ronald Giphart. Op zomerse dagen is het ruime terras aan de graszijde een zeer aangename plek om te vertoeven. Het Vroesenpaviljoen beschikt verder ook over een klein podium met activiteiten voor jong en oud.

Bezoekersinformatie

Locatie

Vroesenlaan, Blijdorplaan, tegenover diergaarde Blijdorp

Bereikbaarheid en parkeren

OV: metrostation Blijdorp op een paar minuten lopen
Parkeren: weinig parkeerplaatsen

Rondleiding

Het Vroesenpark laat zich goed combineren met een rondleiding in de Van Nellefabriek.